Home Singles KNALHART – Devil

KNALHART – Devil

by Nel Mertens

Vreemde combinaties kunnen hard knallen. Want wat krijg je als een metalgast, een jazz-/popdame, een onvermoeibare drummer en een EBM-pionier samen aan het werk gaan? Knalhart!

Na de split van de metalband Bliksem (die o.a. drie keer op Graspop speelde) in 2017, is het Jeroen De Vriese (bas, elektronica, gitaadie r, stem) met dit nieuwe project start. Ineke Van den Zegel (elektronica, keytar, stem) voegt daar al snel haar jazz- en popervaring (CO.ntradiction o.a. in Handelsbeurs en De Zevende Dag) aan toe, waardoor Knalhart zich in low profile stilaan op de muzikale kaart zet.

De live-optredens en releases kregen nog meer pit wanneer ook drummer Gunter Van Den Bogerd aansluit. Marc Ickx (elektronica, percussie, stem) van A Split-Second voegt daar nu met al zijn EBM-ervaring een extra dimensie aan toe.

Ze speelden in het voorprogramma van Vive la Fête, maar evengoed de aftershow van Sisters of Mercy. Qua genre zeker iets van beiden, maar net iets moeilijker te categoriseren en dat hebben we wel graag, want we horen dansbare electrobeats, maar ook behoorlijk zware riffs en 80s-90s-synths.

Na Holy Synth, Celebrate Your Life, A Cure en L’Obscur Évangile, krijgen we hun vijfde single Devil te horen. En die werd zopas gelanceerd tijdens Staalhard op Radio Willy. Live wordt Devil voor het eerst gebracht op de aftershow van Sisters Of Mercy op 7/4 in de Trix in Antwerpen.

Een pact met de duivel, nu ze er Marc Ickx bij haalden? Na de zwoele intro met Ineke’s stem en prikkelende synthpoplijn lijkt dat wel even zo, wanneer hij de vocals overneemt en de track zich tot de duisternis wendt. De gitaren schuren, de elektronische drum tikt aan en psychedelische retrosynths leiden de uptempotrack verder in een donker eightiessfeertje.

Kill The Angel…
I wanne be The Devil on your shoulder!

Devil is digitaal verschenen.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More