Home ReviewsAlbum Reviews GAÏSHA – Ana Aïcha (Zephyrus Records)

GAÏSHA – Ana Aïcha (Zephyrus Records)

by Bart Verlent

Gaïsha is het de unieke samenwerking tussen de Brussels-Marokkaanse zangeres Aïcha Haskal en muzikanten Michael De Schryver (Va Fan Fahre, Proyecto Secreto), Lieven Van Pee (Echoes Of Zoo, De Beren Gieren), Renaud Ghilbert (Absynthe Minded), Eduardo Vega (Va Fan Fahre, Antwerp Ska Orchestra), Falk Schauwen (Compro Oro, Sylvie Kreusch) en Nico Leonard (Victor Rice Septet, Moon Invaders). Samen brengen ze een aanstekelijke mix van Oriëntaalse klanken, psychedelische grooves en een filmische jaren ’70 vibe.

© Gaïsha

Het gezelschap komt op dit debuutalbum met een erg catchy, groovy sound voor de dag. De kleurrijke mix van stijlen is een schot in de roos die je vanaf de eerste noot meesleurt. Aïcha zingt met veel passie en gedrevenheid en vult zo de vurige energieke songs perfect aan.

Haskal zat op haar zestiende, achter de rug van haar ouders om, in de Brusselse hiphop-scene waar ze toen zelfs meedeed aan een wedstrijd op de televisie. Toen haar vader dat te horen kreeg, moest ze er onmiddellijk mee stoppen tot ze later mee mocht zingen in de volwassen wereld van de Arabische muziek. Op die manier neemt ze nu heel overtuigend haar rol op als leading lady van Gaïsha.

Wat Gaïsha in de tien nummers laat horen is ontzettend dansbaar en mega funky. Het lijkt of de geesten van Serge Gainsbourg en Dick Dale elkaar tegenkomen in een Oosterse bar en aan het kijken zijn naar een blaxploitation film. Deze muziek is de perfecte soundtrack om elk feest of festival in vuur en vlam te zetten.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More