Home ReviewsAlbum Reviews DUAN RA – Imperfections (Eigen Beheer)

DUAN RA – Imperfections (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Onder de naam Duan Ra releaset Gentenaar Arnaud Soetens sinds 2022 eigen werk.

Het corona-album In Transit waarvoor hij samenwerkte met Samuel Van Binsbergen en Anton Valcke werd bij ons op nogal wat enthousiasme onthaald. Geen hapklare brok meezing klappers, maar de combinatie van tegendraadse ritmes, samples, gegoochel met de menselijke stem, elektronica en strak productiewerk ontlokte bij ons wel wat vreugdevolle blikken en fijne gevoelens.

Nu komt Duan Ra ons verblijden met een nieuw ep’tje met daarop wat oudere, onafgewerkte demo’s, voorbodes van nieuw werk dat later in 2023 zal verschijnen.

Drie nummers die het vooral moeten hebben van hun directheid en fragiliteit (zeker opener Cruel World, tevens onze favoriet). Een gitaartje, zachte zang, subtiele synths, piano en wat drumbeats. Nog steeds piekfijn geproducet maar door hun eenvoud minder omzwachteld en dus directer. En dat is niet zo verwonderlijk want deze release is het rechtstreekse gevolg van een tragisch verlies.

Arnaud: “In de herinnering aan Jo, mijn goede vriend, die eind dit jaar (2022, red) is heengegaan, draag ik de drie nummers aan hem op, hij was degene die zijn studio beschikbaar stelde en met een luisterend oor richting gaf aan de nummers, hij was zelf heel zijn leven gitarist in bigbands en een enorm muziekliefhebber.”

En dan blijft de tijd even stilstaan. Mooie release.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More