Home ReviewsAlbum Reviews DUAN RA – In Transit (Eigen Beheer)

DUAN RA – In Transit (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Organische, elektronische muziek, zo zou je het werk op de ep In Transit van Duan Ra misschien nog het beste kunnen omschrijven. Ook In Transit is de vrucht van de voor veel creatieven erg vruchtbare covid periode. Dat die reflectietijd ook tot interessant werk geleid heeft, wordt nog maar eens bevestigd met dit plaatje. Gentenaar Arnaud Soetens ging ervoor in zee met collega producers Samuel Van Binsbergen en Anton Valcke.

Artwork door Manon Soetens © Duan Ra

Van bij de eerste seconden van opener Somewhere zijn we mee met het muzikale verhaal. Duan Ra gooit je in hun sonische zwembad en voor je het weet, kronkel je als een aal doorheen de geluidstexturen die het trio voor ons uittekent. Interessante ritmische keuzes ook en een origineel gebruik van de bas!

Interludium Schuifelwerk baadt in een James Blake sfeertje en zorgt voor een interessante vervreemding. Concreter wordt het drietal in Onbezonnen Kwestie opnieuw met een fijne bas! Een nummer met een boodschap die er echter nooit wordt ingestampt. We zwemmen rustig verder.

Terug naar school gaan we met Skoro waar we een tijdje geleden al eens een boompje over opzetten. Quarantaine baadt aanvankelijk in galm, de schijnbare eindeloosheid van de pandemie reflecterend. Tot de frustratie komt opzetten en Duan Ra een ritmische kader opzet dat het nummer voortstuwt en tegelijk vastzet. Sterk!

Met Outro schiet Duan Ra ons trappelend met de voeten de ruimte in. Een afsluiter is het wel, maar wat ons betreft het minste nummer op de ep.

Ja, we zijn best enthousiast over de eerste van Duan Ra. In Transit klinkt af zonder afgelikt te zijn – iets waar nogal wat producers zich aan durven bezondigen. De vraag is natuurlijk hoe je deze muziek op een fijne manier kan omzetten naar een over indringende live ervaring. En dan hebben we niet over een microfoon en een laptop…

Graag geven we nog een speciale vermelding aan Manon Soetens, zus van, die bij iedere single en nu dus ook bij de ep voor prachtig artwork zorgde.

FACEBOOK – INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More