Home ReviewsAlbum Reviews DRUMS ‘N GUNS – If You Can

DRUMS ‘N GUNS – If You Can

by Bart Verlent

Al 11 jaar maken Win Nellen, Bert Van Thuyne, Jan Gobeyn, Marjo De Keukelaere en Sam Dufoor furore onder de naam Drums ’n Guns. In 2016 bracht het vijftal hun debuutplaat Inanna uit waarin ze diverse genres samensmolten, vooral omdat ze nog op zoek waren naar een eigen geluid. Vervolgens staken ze veel werk in de zoektocht naar die eigenheid, ze probeerden meer energie, agressie en tempo in de nieuwe nummers te verwerken. Het resultaat was te horen in Hail Hail waarop overtuigende postpunk stond die ons omver blies. Helaas verscheen het album net voor de corona-crisis en kreeg het niet de aandacht die het verdiende. De heren laten het zich niet aan het hart komen en besloten eind 2022 terug de studio in te duiken om de ep If You Can in te blikken.

© Drums ’n Guns

Als voorproefjes op die plaat kregen we al de snedige singles Gloria en Unless die er stevig inhakten. Het viel op dat Drums ’n Guns nog intenser klonk dan voorheen. De gedrevenheid en kwaadheid spatten gewoon van de singles af. Wij waren dan ook benieuwd of de andere tracks van de nieuwe ep ook zo’n energiebommen zouden zijn.

We kunnen bevestigen dat Drums ’n Guns zichzelf op de nieuwe overklast. Beg You Pardon is smerige rock-‘n-roll met een “in your face” postpunksound. Het knalt, spettert en blijft stevig aan je kleven. In de intro van Focus On The Brand hoor je al de dreiging hangen, dus we zijn op onze hoede. Maar het blijft vrij ingetogen naar Drums ’n Guns normen. Toch knalt het nummer opnieuw stevig uit de boxen doordat Dufoor met zoveel overgave zingt dat hij iedereen meesleurt in zijn aanstekelijke energie. Helaas zijn we dan al aanbeland bij het laatste nummer S-Man waarin een oprechte, pure punkvibe verwerkt zit die heel aanstekelijk klinkt.

Spijtig dat deze top ep enkel digitaal verkrijgbaar is, maar laat dat de pret niet drukken. Onbegrijpelijk dat Drums ’n Guns niet vaker de kans krijgt om al die energie op een podium los te laten. Hopelijk ontdekken de organisatoren nu eindelijk deze geweldige band. We moeten nog wachten tot 15 maart voor we de gedreven tracks live kunnen horen, op die datum staat de band in Muziekcafé De Frisse Jongen in Melle.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More