Home ReviewsAlbum Reviews DEZ DARE – Perseus War (Ch!mp)

DEZ DARE – Perseus War (Ch!mp)

by Patrick Bruneel

We dachten dat Darren Smallman de plaat Ulysses Trash die vorig jaar het levenslicht zag, niet meer zou kunnen evenaren, laat staan verbeteren. Wel, hij kan het wel en doet dat op uitstekende wijze op Perseus War.

© Dez Dare

Tien dystopische nummers vol sarcasme. Over de dagelijkse strijd om het bestaan, het destructieve en het onmogelijke ervan en tegelijk, op grotere schaal, de strijd van Moeder Natuur om de wereld genaamd Aarde te behouden, ondanks alle calamiteiten veroorzaakt door de tweebenigen genaamd Mens.

Smallman, van oorsprong Australiër maar residerend in Brighton, brengt een heerlijk soort noisepop, garagepunkpop met een punkattitude. Hier en daar klinken de nummers licht psychedelisch. Dat is meestal om de woordelijke boodschap verder te ondersteunen en minder om het genre te omarmen. We hebben trouwens een sterk vermoeden dat Dez Dare, opnieuw is niet duidelijk of hij bandleden rondom zich verzamelt of alles in zijn eentje doet, live wel eens een stevig potje zou kunnen punkrocken.

Fans van Sleaford Mods zullen zich trouwens geen buil vallen aan Dez Dare.

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More