Home ReviewsAlbum Reviews SAMATHA – Droning Heart – Flowering Heart (Eigen beheer)

SAMATHA – Droning Heart – Flowering Heart (Eigen beheer)

by Patsker Omaer Beguin

Met een maand verschil tussen de uitgaves slaat muzikant en fotograaf Gert Stockmans ons twee nieuwe ambient albums om de oren. Samatha is het project waarmee de Limburger kalmerende en introspectieve geluidswolken creëert, en het is trouwens de Sanskriet term voor ‘kalmte van de geest’.

Droning Heart en Flowering Heart zijn afgeleid van de muziek die geschreven werd voor Stockmans’ eerste live shows. Men kan zich wel afvragen waarom deze twee delen niet samen uitgegeven worden. Stockmans wil hier een maximale sfeerbelevenis aanreiken en we begrijpen zijn visie om deze twee rond de dertig minuten klokkende releases in een afzonderlijke geluidsbubbel te presenteren. Droning Heart werd gestript van alle melodieuze elementen en laat een pure meeslepende soundscape los. De drone-achtige spinsels lokken een meditatieve toestand uit waarin de luisteraar zich in alle intimiteit kan wentelen en zich verplaatsen naar een denkbeeldige wereld.

Flowering Heart kan men absorberen als een helende ontwakingstrip uit het Droning Heart (of een ander) gebied, waar meer ruimte is voorzien voor ontspannende en warme achtergrondgeluiden. De twee Flowering Heart soundscapes uiten een gelukzalige sfeer van rust en vrede. Stockmans creëert hiermee een meer harmonische beleving in zijn sonore omgevingswerelden.

Droning Heart en Flowering Heart zijn twee fijne ambientwerkjes die door onze landgenoot Ronald Mariën (Stratosphere) gemasterd werden. Beide albums hebben een verslavend escapistisch gehalte dat aan het dagelijkse leven een zachte en welkome streling geeft. Verplicht voer voor de ambientliefhebbers.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More