Home ReviewsAlbum Reviews DENDERMONDE – Into The Open (Voetvolk/Rotkat)

DENDERMONDE – Into The Open (Voetvolk/Rotkat)

by Hans Verhoeven

Met het stadje Dendermonde heeft Dendermonde niks te maken. Even een geheimpje: ze (Elko Blijweert; Frederik Heuvinck en Maarten Van Cauwenberghe) leven eigenlijk aan de stranden van L.A., nippen er van exquise cocktails en al even exquise fotomodellen maar ze maken dus wel plaatjes.

©Dendermonde

Dat van L.A. meenden we niet hoor. Al zouden ze dat zonder enige twijfel willen. En wij ook, omdat ze het verdienen.

Dendermonde maakte soundtracks voor dansvoorstellingen waarin wij niet mogen meedoen wegens gewoon te lelijk en het gebrek aan enige vorm van danskunst. Dat doet pijn. Maar we zijn vergevingsgezind want hun muziek is niet lelijk. Er zit Philip Glass in, Koyaanisqatsi voornamelijk. Het jachtige van die film zit in Dendermonde terwijl het daar (in het stadje) doorgaans rustig is, vertrouwen lokale correspondenten ons toe. Oh ja, het is dan ook muziek bij een dansvoorstelling, van VoetVolk, hedendaagse dans, maar dat zal dan wel niet de Twist zijn. Kunnen wij ons nu geen twee seconden serieus houden? Neen.

Single Gunther hebben we hier al gehad, maar we plaatsen dit nog eens. Jachtig, opgejaagd door jachthonden (bestaan er jachtkatten?) maar ze behoeven meer dan enkel van hier, van bij ons, te komen.

Wat hier nog aan toe te voegen? Een song als Danny bijt zacht en daarna heel hard tot je vraagt om te stoppen maar dat doen ze niet. Maar de conclusie is en blijft: stuur dit naar Hollywood, ze zijn er gestopt met staken en als David Lynch dit te horen krijgt doet hij nooit meer zijn bovenste knoopje dicht.

Voetvolk: Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More