Home Interview SOUND TRACK: Graci

SOUND TRACK: Graci

by Ann Cnockaert


Muziek is het uitdrukkingsmiddel van Graci’s eigen wereld. Hij begon al op tienjarige leeftijd met freestylen en schrijven om zijn droom als rapper na te jagen. Hij beschouwt zichzelf als een uiterst veelzijdige artiest die graag verschillende stijlen en geluiden verkent. Zijn nummers vormen een melodieuze mix van rauwe straatwijsheid en minimalistische poëzie. Je kunt Graci op 29 september live zien optreden in jeugdcentrum De Bilding.

©Graci

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!
De naam ‘GRACI’ is een afkorting van Graciano, zo werd ik vroeger op de voetbal genoemd. Ik ben een hiphop/r&b artiest uit Limburg. Geboren in Angola en geëmigreerd uit Angola met mijn familie als ik 9 jaar oud was.

Hoe ziet je muzikale geschiedenis er uit?
Mijn muzikale geschiedenis is een mooie reis geweest met veel ups en downs, ik ben dankbaar voor alles wat ik tot nu toe heb mogen meemaken. De mensen die ik heb leren kennen, de plekken die ik heb mogen verkennen. Al deze ervaringen hebben mijn muziek rijker gemaakt.

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
Het besef volgde al op jonge leeftijd, ik coverde graag bekende nummers en keek op naar artiesten die mijn gevoelens konden raken. Maar toen ik deelnam aan de gedichtendag op school met een rapnummer en die uiteindelijk won, dankzij de stemmen van mijn mede schoolgenoten, wist ik dat ik dit voor altijd wou doen. Hetgeen wat ik voelde als ik naar bekende artiesten luisterde, voelden mijn schoolgenoten ook door mijn muziek. En de positieve reacties hebben mij gemotiveerd.

Wie zijn jou inspiratiebronnen en hoe zou jouw muziek het best omschreven worden?
Mijn grootste inspiratiebronnen zijn de plekken waar ik ben geweest en de verschillende culturen waar ik van heb mogen proeven. Ik merk dat ik door verschillende genres en artiesten ben geïnspireerd. Mijn muziek mag omschreven worden als ‘puur’ en ‘kleurrijk’.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?
Door mijn eerlijke pure teksten word ik soms wel vergeleken met artiesten zoals Winne, Fresku, Drake en J.Cole.
Door mijn melodieuze, dansbare nummers kan ik ook soms vergeleken worden met Ronnie Flex en Frenna.

Voor welke band wil je graag het voorprogramma spelen en waarom?
Dit is voor mij een heel moeilijke vraag! Maar artiesten zoals J.Cole, Drake, The Opposites… dit zijn voor mij zeer diverse artiesten die net zoals ik een aangename show kunnen neerzetten met inspirerende teksten of dansbare feelgood muziek.

Wat maakt je anders dan andere artiesten?
De diversiteit in mijn muziek, het begon allemaal met rauwe rap teksten. Ondertussen is het al geëvolueerd naar mijn eigen refreintjes zingen. Ik hou van de combinatie van beide en experimenteren met nieuwe geluiden.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?
De volgende stap is zoveel mogelijk muziek uitbrengen en speelkansen creëren.

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Mijn favoriete plaat aller tijden is Nothing Was The Same van Drake. Toen die plaat uitkwam was mijn neef uit Angola op bezoek. We hadden elkaar al jaren niet meer gezien en dit album speelde elke dag gedurende de periode dat hij hier in België op bezoek is geweest. Ik heb nog nooit zoveel naar een album geluisterd.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Het mooiste aan muziek is dat het verbindt, het brengt mensen samen en wekt gevoelens op.
Het minst mooie is dat het ook negatief kan beïnvloeden. Maar er zijn zoveel dingen die zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden denk ik dan.

InstagramVi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More