Home ReviewsAlbum Reviews DEEP RED – A Tribute To The Cinema Of Dario Argento (Eight Tower)

DEEP RED – A Tribute To The Cinema Of Dario Argento (Eight Tower)

by Patrick Bruneel

Lucio Fulci en David Cronenberg gingen Dario Argento voor in de reeks die Eight Tower aan het opbouwen is. Een schare artiesten uit de uitgebreide stal van Eight Tower en verwante labels Unexplained Sounds en Reverse Alignment vormt de vijver waaruit kan worden gekozen.

Voor elk van deze filmmakers werd er ook een boek uitgebracht waarin hedendaagse auteurs verhalen vertellen die in de lijn liggen van de werelden die door hen op filmische wijze tot leven werden gebracht.

Wij gaan het hier echter puur over de cd hebben, waarop dertien bijdragen werden verzameld die de flamboyante films van Argento, geboren in Rome op 7 september 1940, tot leven weten te brengen. Of toch de sfeer, die zijn meestal donkere en gewelddadige films teweegbrengen. Initieel werd Argento weggezet als pulp, als deel van de zogenaamde Giallo. Sinds Deep Red (1975), de film waarnaar deze compilatie werd vernoemd, werd Argento, zeker binnen het horrorgenre, serieus genomen. Muzikaal had hij veelal de medewerking van de band Goblin.

Gelukkig steken de deelnemers die soundtracks niet naar de kroon. Ondertussen ingeburgerde namen als Rapoon, Kloob, Mario Lino Stancati en Michael Bonaventure (die drie nummers bijdraagt) staan naast minder tot de verbeelding sprekende artiesten als 400 Lonely Things en David Strother.

Geen van hen moet onderdoen voor een ander. Elk van de stukken kent een dreigende sfeer, zij het met schrikaanjagende geluiden, bevreemdende stemmen of bijna pure dark ambient met een griezelig aandoende ondertoon.

Wat het album nog interessanter maakt, en dat is met deze hele reeks het geval, is het feit dat de nummers speciaal voor dit eerbetoon werden gemaakt en zodoende niet eerder verschenen.

Ons laten onderdompelen in de fascinerende wereld van Argento, wat wil een mens nog meer.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More