Home ReviewsAlbum Reviews BEST FERN – Earth Then Air (Backward Music/Youngbloods)

BEST FERN – Earth Then Air (Backward Music/Youngbloods)

by Bart Verlent

De Canadese multi-instrumentalist Nick Schofield maakt solo vooral instrumentale ambient. Wanneer hij samenwerkt met de uit Amerika afkomstige folk zangeres/muzikante Alexie Avina maakt hij, onder de naam Best Fern, dreampop/artpop waarin met een vleugje ambient. Na twee ep’s heeft het duo de debuutplaat Earth Then Air klaar die werd opgenomen aan de voet van de Rocky Mountains; de perfect omgeving om zo’n zweverig album in te blikken.

© Best Fern

Het duo componeerde de nummers vooral op analoge synthesizers maar er was ook plaats voor de warme klanken van de vibrafoon en de gitaar. Avina gebruikt haar stem niet enkel om te zingen maar ook als instrument dat louter klanken voortbrengt.

Al wordt het album in de markt gezet als dreampop, toch neemt de ambient de overhand en zijn de nummers vooral gebouwd op sfeer. Het instrumentale is belangrijker dan de zang en de stem lijkt maar een detail dat af en toe de laagjes een beetje mag inkleuren.

Earth Then Air is een prachtige plaat waarin enkele nummers een Beach House vibe hebben, het merendeel doet echter denken aan ambient-achtige meditatie muziek. Het zijn songs om bij weg te dromen en waarbij je helemaal zen wordt. We kunnen wat Best Fern maakt onmogelijk popmuziek noemen ook al wil de platenfirma ons dat doen geloven.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More