Home ReviewsAlbum Reviews BEECH – Back In December (UhmYeahSure Records)

BEECH – Back In December (UhmYeahSure Records)

by Bart Verlent

Aalstenaar Kristof Souvagie is zo iemand die alleen maar catchy indiepowerpopsongs kan schrijven die in je hoofd blijven hangen. Dat was al te horen op BEECH’s debuutep Teabags en werd bevestigd op het debuutalbum Artifact. Daarom keken we al een tijdje uit naar nieuwe muziek van deze talentrijke singer-songwriter en zijn band. In december kregen we, met de zalige titeltrack Back In December, het nieuws dat er een nieuwe ep zou aankomen.

© BEECH

Ondertussen verscheen er nog een voorproefje met de powerslacker Back Where You Belong waarin Dinosaur Jr. en Pavement samen met Nada Surf en The Posies een feestje lijken te bouwen. Op deze ep staan nog twee sprankelende nieuwe liedjes. Sprankelen doet She Sits In The Sun zeker. Je voelt de zon gewoon schijnen in deze zomerse feelgoodsong. Going Away is dan weer een meezinger van formaat. Een nummer dat de Gallaghers vergeten te schrijven zijn maar gelukkig heeft Souvagie dat wél gedaan.

Het is BEECH weer gelukt om een heel straffe ep bij elkaar te pennen. Een beetje spijtig dat Back In December niet op vinyl op cd verschijnt, maar binnenkort wel op cassette in beperkte oplage. Hou de social media kanalen van Beech goed in de gaten want er worden binnenkort een reeks release concerten aangekondigd.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More