Home ReviewsAlbum Reviews AUTUNE – Reworked Auttakes (Trulletto Records)

AUTUNE – Reworked Auttakes (Trulletto Records)

by Bart Verlent

Autune is het project van de Italiaanse producer en muzikant Davi Vale. Hij wisselde zijn thuisland in voor Zwitserland waar de kleuren en de sfeer van de herfst een grote inspiratiebron vormden voor zijn liedjes. Autune is dan ook een combinatie van de woorden autumn en tune… Tja, soms moet je het niet te ver gaan zoeken.

© Autune

Vorig jaar bracht Autune het debuutalbum Komorebi uit waarop de man ambient mixt met pop, hiphop en orkestrale arrangementen. De nummers van dat debuut heeft hij nu opnieuw bewerkt met medewerking van verschillende artiesten en producers met diverse muzikale achtergronden. Het resultaat kan je horen op Reworked Auttakes dat ons meeneemt naar de jaren ’90, de hoogdagen van triphop, drum-‘n-bass, ambient, jungle, lounge en acidjazz.

Het resultaat mag er best wezen en klinkt een stuk gevarieerder dan de debuutplaat. Je kan de nummers bijna niet meer herkennen. Dave heeft er eigenlijk compleet andere liedjes van gemaakt door andere arrangementen te gebruiken en de nummers meer uit te werken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste songs een nieuwe titel kregen.

Als we er vanuit gaan dat alles echt terugkomt, dan zal het ook niet lang meer duren voor de 90’s dance acts opnieuw de boer op gaan (Kosheen heeft al een reünie aangekondigd). Het is ook nog niet zo gek dat Autune die jaren 90 vibe terug van stal haalt. Alle opbrengsten van dit album worden geschonken aan Artsen Zonder Grenzen om medische en humanitaire hulp te bieden in Gaza. Een mooi gebaar wat we alleen maar kunnen toejuichen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More