Home ReviewsAlbum Reviews CHEVAL DE FRISE – Fresques sur les parois secrètes du crâne (cmptrstdnts)

CHEVAL DE FRISE – Fresques sur les parois secrètes du crâne (cmptrstdnts)

by Patrick Bruneel

Cheval De Frise is een duo dat jammer genoeg bij velen onder de radar bleef. Drummer Vincent Beysselance en gitarist (meestal een akoestische) Thomas Bonvalet komen uit Bordeaux en maakten een paar wonderlijke platen die zich ergens tussen mathrock en avantrock in nestelden.

Een beetje te moeilijk waarschijnlijk voor de meesten, zelfs voor liefhebbers van mathrock die het meestal wat steviger willen dan de eerder rustige, berekende, naar improv neigende nummers van deze Fransen.

Wij denken steevast aan bands als Brise Glace, Gastr Del Sol en Colossamite als we de naam Cheval De Frise ergens tegenkomen, al zijn dat ook weer bands waarvan de meeste zielen nog nooit gehoord zullen hebben.

Het duo maakte twee langspelers, waarvan het debuut Cheval De Frise (2000) eerder al de luxe-behandeling van cmptrstdnts kreeg. Dat wil zeggen dat het album, oorspronkelijk alleen op cd uitgebracht, ook op vinyl en cassette uit kwam, in de typische grijze hoes van het label die om de oorspronkelijke hoes zit. Deze keer krijgt ook het tweede en laatste album van Cheval de Frise die behandeling.

Vijfendertig heerlijke minuten dwarse gitaar- en drumexcursies waar we in 2003 al geen genoeg van kregen en waar we nu nog steeds heel erg kunnen van genieten. Net omdat de nummers helemaal anders in elkaar steken dan de doorsnee mathrock blijft deze plaat ook nu, twee decennia later, nog steeds relevant.

InstagramWebsite cmptrstdnts

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More