Home ReviewsAlbum Reviews ACID DAD – Take It From The Dead (Levitation/Greenway Records/Fuzz Club/Rough Trade)

ACID DAD – Take It From The Dead (Levitation/Greenway Records/Fuzz Club/Rough Trade)

by Bootsie Butsenzeller

Het New Yorkse Acid Dad komt z’n nieuwe in lsd gedrenkte album slijten. Psychedelica voor gevorderden alom, maar ze stappen soundgewijs meer dan eens uit het tijdperk waar vloeistofdia’s, water en olifantenpijpen de hype waren.

Flarden uit zowat elk pop en rock decennium sinds de 60’s passeren de revue. Birds gitaren en een Jezus And Mary Chain stem kenmerken het laid back Searchin’. Ook de Engelse neo-psychedelica en de indiepop van de 90’s met bands als Soup Dragons en Happy Mondays zitten verweven in de meer dansbare uptempo tracks BBQ en RC Driver. Iets snediger en punkier komen ze uit de hoek op She Only Eats Organic.

Smile You’re On Camera had dan weer door Robert Smith geschreven kunnen zijn. De gitaren zijn meeslepend en aanstekelijk melodisch, maar na zes tracks beginnen de in phaser badende vocalen die ook nog eens net iets te hard hun best doen om zwoel te klinken, wat op de zenuwen te werken. Hetgeen wij weleens het Perry Farrell effect durven noemen. We zijn nu eenmaal overgevoelig aan té gemaakte stemmen. Jammer, want het is voor ons toch een irritant weerbarstig vlekje op een best wel fijn album. Fans van vernoemden kunnen dit uiteraard best toch wel eens een oortje lenen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More