Home ReviewsAlbum Reviews STAR VISITORS – Star Visitors (Down at the Nightclub Records).

STAR VISITORS – Star Visitors (Down at the Nightclub Records).

by Luminous Dash

Ze komen uit Mechelen, ze maken muziek dat je op de één of andere manier kan klasseren als garagerock en ze stonden ook al een paar keer op onze site. Destijds hadden de Star Visitors het over een heleboel plannen en die zijn nu werkelijkheid geworden.

Vier songs die zijn opgenomen in de Hightime Studios van Thomas Valkiers zijn op een 10”inch verschenen, met op de B-kant een ets van hun logo en om het allemaal nog een tikkeltje meer aantrekkelijker maken is er ook een downloadcode waardoor je de vier songs in een remix krijgt aangeboden.

Zelf hebben de heren het over The Stooges, 13th Floor Elevators, Sun Ra Arkestra en Scott Walker als invalshoek en dat klopt als je tracks als The Imaginary Part of Store Rainbow hoort. Stoere, rauwe garagerock met daarin een oerschreeuw en de finesse om een goede song te kunnen neerschrijven. Dat laatste kun je gerust zeggen over het atypische Creature Of My Mind dat je het idee bezorgt dat je in een foute B-film bent belandt en dat qua stijl verdraaid dicht aanleunt bij (ahum) de Last Shadow Puppets.

Bij de andere songs is het vooral de kracht van de fuzzpedal en andere krachtmotoren die meester worden van de songs, in Mercury Dancing sluipt er zelfs een lijntje psychobilly door waardoor de muziek van de Star Visitors helemaal niet meer in één hokje te vatten valt.

Naar het schijnt vallen de shows van de Star Visitors op door een hoge intensiteit en met de kracht van de oerknal. Wie het eerst wil zien en dan pas wil geloven kan oop 27 oktober in de Vinyl Touch in Mechelen, op 10 november in De Club in Mechelen met de Mind Rays en op 8 december in Den Irish in Dendermonde.

Facebook.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More