Home ReviewsAlbum Reviews KING FOR A DAY-Shadowman (Eigen Beheer)

KING FOR A DAY-Shadowman (Eigen Beheer)

by Wout Meganck

Een nieuwe band uit Antwerpen, de naam: King For A Day. Een populaire groepsnaam, en de jongens doen alvast flink hun best om bekendheid te verwerven. Hun Facebook en website steekt goed in elkaar met als boodschap: “Gene zever, enkel muziek”.

De band bestaat reeds van 2014 en maakt radiovriendelijke bluesy rock. Bij de zachtere songs dachten we onmiddellijk aan het solowerk van Chris Cornell en bij de meer uptempo-stukken aan het vroege werk van Black Sabbath.

Eind april brachten ze hun eerste langspeler uit: Shadowman. Ondertussen zijn ze bezig aan een tour die hun in cafés en festivalletjes in Antwerpen en omstreken brengt.

Op Shadow Man staan er een aantal nummers waarmee ze wel een doorbraak zouden kunnen forceren en songs die op het podium ongetwijfeld goed zullen werken.
Duidelijk zeer enthousiaste kerels die graag  hun muziek aan de man zouden willen brengen. Hun Facebook staat vol van filmpjes van de promotour, ze zijn kind aan huis bij Fat Kat In Antwerpen en Marcel Vanthilt verklaarde zich fan.
De plaat begint met het titelnummer Shadowman, we horen gitaren en een soort Hammond-orgeltje dat een aantal keren op de hele cd voorbij komt. Going Down Slowly en Out Of My Mind gaan op hetzelfde elan verder.

Een eerste hoogtepunt vonden we in Ha ha Yeah Yeah dat met een aanstekelijke bas begint waarna de gitaren binnenkomen. We hadden het al over Chris Cornell als referentie.

Ook Loniest Boy  vonden we heel leuk, het  is een meer bluesy nummer dat lo-fi opgenomen in een huiskamer lijkt. Knap!

City Lights en Crashed And Burned klinken zeer vertrouwd en in afsluiter Moneymaker geven de muzikanten één voor één van jetje.
King For A Day is een band die goed weet hoe alles live werkt en dat geluid ook zo op plaat heeft gezet. De tijd zal uitmaken of ze het buiten Antwerpen ook zullen maken…

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More