Home ReviewsAlbum Reviews OBSCURE WAVE MUSIC – Equilibrium (Eigen Beheer)

OBSCURE WAVE MUSIC – Equilibrium (Eigen Beheer)

by Yves Van der Straete

Mojito Ergo Sum en Cool Runnings: twee titels van nummers die al veel zeggen over deze nieuwste release van Obsure Wave Music. Deze digitale uitgave kreeg de naam Equilibrium mee en brengt je coole, softe loungemuziek die een sfeer oproept van een perfecte zomerse dag, een barbecue of een avondrit met de cabrio richting de zon. De ideale soundtrack om uw ziel te laten wegdromen bij een goed glas op een beachbar of uw terrasje.

Obscure Wave Music is het project van Philip Ryckman uit De Panne. Jawel in het verre West-Vlaanderen aan zee kan je ook elektronische muziekvirtuozen vinden. Deze vijftiger is een echte keyboardwizard die niet enkel instrumenten verzamelt, maar ook zelf aardig aan de knoppen kan draaien.

Veel van zijn vorig werk omvat soundtracks voor tentoonstellingen en allerhande evenementen. Nevenprojecten en concerten met artiesten in diverse genres maken deze toetsenist tot een nobele onbekende voor velen, maar desalniettemin op handen gedragen door anderen.

Zijn bekendste werk was de muziek voor het Flanders Fields Museum en de Floraliën. Philips grote voorbeelden zijn o.a. Klaus Schulze, Tangerine Dream, Pat Metheny en Yes. Invloeden die je hier en daar kan terugvinden op deze uitgave, maar zijn eigen smaak en karakter komt hier heel goed naar voor.

De titeltrack Equilibrium kon zo op een Café Del Marcompilatie staan. Soon Six Seconds Since Sun Safari Settled doet dan eerder denken aan Orbital.

Een heel evenwichtige, maar integere plaat met afwisseling. Net wat we graag horen in dit genre. Een zwevende zen-atmosfeer waar we graag meer van horen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More