Home nieuws Videoclip bij ERIIS’ Tulsa

Videoclip bij ERIIS’ Tulsa

by Nel Mertens

“Een nieuwe, Belgisch/Canadese band gewapend met grote spaarzame drums, vervormde gitaren en een drietal stemmen die iets te zeggen hebben.” Dat is vooral spaarzaam uitgedrukt. Het zijn niet zomaar drie stemmen, want met Naomi Sijmons (Reena Riot), Laura Lee Schultz (Down The Lees) en Mirabelle Van de Put (Nightwitches) wordt er een fragiele kracht verzameld. De boodschap die ze met hun debuutsingle Tulsa laten klinken is er eentje vol chaos, strijd en onenigheid.

We kregen het nummer reeds enkele weken geleden te horen en nu kregen we er ook een knappe videoclip van de hand van Sam Baguet bij. Beelden die hun sound en hun boodschap tegen elke vorm van racisme alleen maar kracht bij zetten. En het geluid… dat blijft kwetsbaar hard, met scheurende gitaren, uiteenrukkende ritmes en woorden vol emotie van tere fragiliteit en weerstandige schreeuwen uit onmacht. Tulsa vertelt de Tulsa-rassenrellen die plaatsvonden in 1921 vanuit het perspectief van een bewoner die tijdens het bloedbad een zwart gezin opvangt.

Tulsa verscheen uitsluitend via Bandcamp en de opbrengst van deze track gaat integraal naar Belgian Network For Black Lives, een platform dat informatie verzamelt en verspreidt over kwesties die het leven van zwarte mensen en andere geracialiseerde mensen in België beïnvloeden, zoals de Amerikaanse beweging BLM. Dit gemeenschappelijke netwerk bestaat uit organisaties, collectieve en zwarte individuen in België.

Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More