Home Singles GILMAN – Vuvu (Eigen Beheer)

GILMAN – Vuvu (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het is alweer een hele tijd geleden dat we een nieuwe single van Gilman voorgeschoteld kregen. Vorig jaar debuteerde Sander Stuer met zijn éénmansproject Gilman waarmee hij de knappe emotionele singles Sunrise en Gloom uitbracht. Stuer kennen ook we als producer van Jan Verstraetens debuutplaat Cheap Dreams en is daarnaast ook drummer van Sleepers’ Reign en Wanthanee. Aan dit project is hij al meer dan drie jaar bezig. Vorig jaar trok hij voor een half jaar naar de IJslandse Greenhouse Studios, waar hij tijdens de uren werkte voor Ben Frost en Valgeir Sigurdsson met onder andere Sigur Rós en Swans, om na de uren zelf muziek te maken.

(c) Gilman

Op 17 oktober verschijnt de gelijknamige ep van Gilman die hij gaat voorstellen in de Sint-Jacobskerk van zijn thuishaven Haasdonk, het voorprogramma zal verzorgd worden door Lili Grace. De derde single uit de ep is wederom een dromerig pareltje met broeierige elektronica en strijkers. Het nummer draait rond kwetsbaarheid. De elektronisch bewerkte stemmen zaaien echter twijfel, de toon verhardt, en muren worden weer opgetrokken. En dat zorgt voor een intense song die heel diep gaat.

Het patroon van aantrekken en afstoten wordt sterk geïllustreerd door het artwork en de video van Ruben Mertens (hij is ook verantwoordelijk is voor de vorige clips van Gilman) die de song mooi aanvult. Mertens ging aan de slag met gefilmde handgebaren van Stuer, die vastgelegd zijn door Dorien Buys. Zo levert Gilman een mooi volledig pakketje af.

Ook al horen we in deze song toch wat invloeden terug van Bon Iver en Sigur Rós toch heeft Gilman een eigen geluid. Een eigen sound dat enorm veel indruk maakt. Deze Vuvu mocht van ons dan ook nog veel langer duren, want na 3 minuten hebben we er nog niet genoeg van. We zetten deze intense song met alle plezier op repeat.

Tickets voor het ep releaseconcert kosten €5 en zijn te koop via deze link. Vuvu kan je beluisteren via de digitale kanalen via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More