Home nieuws Underscore ondersteunt talentontwikkeling Gentse elektronische improvisatiescene

Underscore ondersteunt talentontwikkeling Gentse elektronische improvisatiescene

by Ann Cnockaert

Underscore vzw is een Gentse organisatie die elektronische muziek en improvisatie promoot in diverse cafés en locaties. De organisatoren, Arno Grootaers en Werend Van Den Bossche van de band Dishwasher_, begonnen met deze initiatieven in het voorjaar van 2022. Ze kregen de kans om nieuwe muzikale experimenten te verkennen en hun traditionele instrumenten uit te breiden met moderne technologieën. Later dat jaar verplaatsten ze hun sessies naar het dansclubhuis Funke in Gent.

Nu zet underscore vzw zich in voor talentontwikkeling en de Gentse elektronische improvisatiescene. Ze willen een platform bieden voor opkomende artiesten en gemeenschapsvorming bevorderen via concerten, jamsessies en workshops. Ze hebben al samengewerkt met verschillende cafés en locaties, en hun toekomstige sessies zullen onder andere plaatsvinden in Barbroos en Hot Club Gent. Het doel is om maandelijkse sessies te organiseren en een hechte gemeenschap te creëren, waarbij artiesten elkaar inspireren en ook conservatoriumstudenten, amateurmuzikanten en fans betrekken.

Wil je een toekomstige Underscore-sessie bijwonen en ontdekken waar het allemaal om draait? Hier zijn enkele geplande data:

26/09 – Sleam Tomo + Vinyl dj duo Slutty Men @ Barbroos
03/11 – Eigen Zweet Stinkt + dj duo Techno Marthno @ Kinky Star
08/11 – Opening Free Jam session w/ Bart Maris @ Hot Club Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More