Home Singles D’ANTICLOWN – Stadswaan

D’ANTICLOWN – Stadswaan

by Nel Mertens

Hoe ziet die stad eruit vanuit jouw standpunt? Hoe ruikt de stad op vochtige ochtenden, op het broeierige middaguur, de zwoele avonden of onder druk van angstzweet? Waanzinnig hoe ze blijft leven, iedere seconde van de 24 uur dat een etmaal duurt, met zijn rustige golven, zijn chaotische drukte, nervositeit soms, de vele prikkels, de onrust die er soms sluimert…

Die waan vatte D’anticlown ook in een vrij donkere track, waarbij hij accordeon, gitaren, fluit en synths bespeelde, maar ook de productie van zijn nieuwe nummer Stadswaan én de bijhorende clip in handen nam.

“Ik zwijg een beetje en laat beeld en muziek spreken. Ik stal beelden daar boven de stad en trok een masker aan waar mensen heen trokken om te sterven. Ik laat ook fragmenten horen van onder andere Opnieuw, Opnieuw En Opnieuw van Joost Van de Casteele. Het masker werd gemaakt door mijn creatief lief. Ik bracht mijn verhaal, maar maak gerust het jouwe”, geeft de creatieve estheticus aan. En dat doen we maar al te graag!

De nadruk ligt op de muziek, voorzien van voicesamples, die de verschillende aspecten van een grootstad lijkt te verklanken. Of de verschillende fasen in de 24 uur die de stad dagelijks doorloopt.

De synths donker en dreigend, terwijl de fluit verlichting brengt en de accordeon dreigende dramatiek toevoegt in de knap stuwende ritmes.

“Elke dag word ik overrompeld door beelden van wat komen zal. En elke dag wist deze nieuwe informatie resterende herinneringen.”

Wis alle voorgaande herinneringen en laat je opnieuw even overrompelen door deze nieuwe eigenzinnigheid van D’Anticlown.

Facebook / Website / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More