Home Belgisch Ulrikes Dream beschermt hondenoren.

Ulrikes Dream beschermt hondenoren.

by Nel Mertens

Oordoppen voor honden zijn er nog niet. De Leuvense metalpunkband Ulrikes Dream adviseert in hun nieuwe single dan ook om uw hond vooral thuis te laten op luidruchtige evenementen.

Ulrikes Dream punkt nog echt. Met anarchistische standpunten, vanuit het krakersmilieu en met een afkeer aan elke vorm van authoriteit. Hun visie én geluid wordt daardoor gedragen als een hond in een Delvaux-tasje. Hun nieuwe single Laat Je Hond Thuis wil aandacht vragen voor de gevoelige hondenoren en vraagt hen niet mee te nemen naar lawaaierige, drukke plekken zoals optredens, maar ook stadsfestivals, kermissen en braderijen. Luchtig laat Ulrikes Dream in dit nummer weten dat de trouwe viervoeters dan ook niet welkom zijn op hun optredens. “De enige diersoort die houdt van Ulrikes Dream, loopt op zijn twee poten van de bar naar de plee.”

Ulrikes Dream organiseerde in het verleden al een benefietconcert voor Animal Rights en bracht in 2002 de compilatieplaat “Hitters and Runners” uit ten voordele van een ALF-gevangene. Met dit nummer willen ze dierenwelzijn breder in de picture zetten. Het gaat over meer dan het steriliseren van katten of ‘donderdag veggiedag’ alleen. Het draait niet alleen om dierenliefde, maar de band vraagt gedragsaanpassingen. En we weten dat het mensdom daar meestal weerstand tegen biedt…

Je kan het nummer online streamen of beluisteren op hun meest recente lp Anarchie In Leuven. Op 28 februari treedt de band op in het Rock Café op de Oude Markt in Leuven, samen met The End Of Ernie en MC Karel.

You may also like

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More