Home Grensverleggers Uitheems Geduister #77

Uitheems Geduister #77

by Nel Mertens

Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

“Negeer het gruwelpotentieel van gemaskeerde wolven in het leeglopend doolhof van ons brein en verzacht.”, fluisterde een fluweeldonkere stem deze week. Door de telefoon uiteraard. Verzacht. Met het Uitheems Geduister van deze week met nieuws van Death Becomes Her, Isolated Youth, Einstürzende Neubauten, Fean, Forever Grey, Baldocaster, Bela Goosy, Then Comes  Silence, Korines, The Black Capes, Near Earth Orbit, Whispers In The Shadow, Goethes Erben, New Primals en Saturday Night Shockers.

DEATH BECOMES HER

Maleisië doet denken aan de drukst bevolkte hoofdstad Kuala Lumpur en ja… ook postpunk en batcave van Death Becomes Her. Zopas verscheen hun tweede single Tonight van hun album Parallels dat er in september zit aan te komen. Gebroken synthakkoorden klinken atmosferisch en brengen je in gedachten naar de donkere, underground batcaveclubs in Londen, begin jaren ’80.  Een fijn ritmespel ontwijkt de dissonante klanken niet, maar laat ze als donkere scherven weer in mekaar passen. De single verscheen met een knappe lyricvidoclip.

“We hebben geprobeerd om het geluid uit de jaren 80 en midden 90 samen met de videobeelden te laten versmelten. Een nieuwe voorstelling van hoe we opgroeiden met tv kijken en naar de radio luisteren, wat ons vormde voor het maken van onze muziek.”, geeft bassist Pitt Idris aan.