Home ReviewsAlbum Reviews ED NOLBED – You Is Here (Eigen Beheer)

ED NOLBED – You Is Here (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Gentenaar Jurgen De Blonde aka Ed Nolbed is, zoals eerder al gesignaleerd, een rusteloze, creatieve geest die waarschijnlijk systematisch tijd te kort komt om al zijn muzikale ideeën uit te werken. Die gedrevenheid leidde in de voorbije 25 jaar – onder verschillende pseudo’s – tot een oeuvre om meer dan eens U tegen te zeggen. Met een bewonderende zucht, dat spreekt voor zich.

You Is Here is de tweede langspeler in iets minder dan een half jaar tijd die onder de Ed Nolbed-vlag wordt gereleaset. Geen nieuw werk, wel een verzameling lo-fi songs, de ene al beter afgewerkt dan de andere, die in de voorbije 15 jaar bedacht werden maar hun weg nog niet vonden naar de buitenwereld. De 14 bits & pieces werden in één geheel gegoten en dat leverde een verrassend homogeen klinkende plaat op. Vooral No Light At Night, de voorlaatste track, kan bekoren.

Het album wordt voorlopig enkel digitaal uitgegeven. De download is te koop voor de spotprijs van 5 euro en dat is, als je het ons vraagt, absoluut geen geld voor deze parel. En zolang er sprake is van een lockdown gaan de opbrengsten voor de helft naar een goed doel. Afsluitend, om de promo volledig te maken, laten we de man zelf aan het woord: “If you like these tunes about darkness and light and they could help you through these alienating times, please consider supporting me.”

Bandcamp
Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More