Home Belgisch BELTOON : ROZA PARKS

BELTOON : ROZA PARKS

by Bart Verlent

Het was een tijdje stil rond “the new waviest band east of London”. Maar Roza Parks is volledig terug. Het Limburgse postpunk viertal heeft de tijd genomen om wat te sleutelen aan hun geluid. Na hun album Eleven Is Nine en de ep Sound Of A City was het tijd om wat meer elektronica in de Roza Parks-sound te steken.

(c) Roza Parks

De fans moeten geen schrik hebben dat Roza Parks de richting uitgaat van de nieuwe Editors. Nee, de Limburgers blijven trouw aan hun eigen geluid maar hebben er gewoon een extra toets aan toegevoegd. En die klinkt heel verfrissend, ook al is het refrein niet echt om vrolijk van te worden (“First we kiss then we die”). De nieuwe aanpak werkt bijzonder goed.

Het nummer gaat over de onverwachte wendingen in het leven, over hoe onze geest daarmee omgaat en niet meer weet welke kant uit te gaan in het leven. Het is dus niet echt een luchtige song maar dat zijn we dan ook gewoon van Roza Parks. De productie lag, zoals altijd, in handen van Mario Goossens.

First We Kiss is de voorloper van het nieuwe album dat eind dit jaar zal verschijnen. Met deze single bewijst Roza Parks dat de make-over meer dan geslaagd is.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More