Home Grensverleggers Uitheems Geduister #72.

Uitheems Geduister #72.

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Laat ons de nacht aanbidden als onze jongste minnaar, het donkere omarmen als een geliefde en niet terugkijken op de duisternis in de spiegel van de toekomst… En zet ondertussen een muziekske op, Valentino! Bij deze het Uitheems Geduister met nieuws van The Inconsistent Jukebox, Clan of Xymox, She Past Away, Ash Code, Bragolin, Antipole/ Paris Alexander, Near Earth Orbit, Iamtheshadow, The Noise In Silence, Then Comes Silence, een concepttip rond een kunstige samenwerking tussen Yves Schelpe / Psy’aviah, Gwenny Cooman en Roland Jooris én een triptip naar Eindhoven voor Wave Invasion met Alphamay, Xtort en OCD.

THE INCONSISTENT JUKEBOX

Barry Snaith heft met zijn soloproject The Inconsistent Jukebx zijn tweede single klaar voor het aankomende album Gig Economy. En Killer Type heeft alles wat de titel doet vermoeden: aantrekking, spanning, uitdaging… in een instant indiedansnummer met speelse vocals en waanzinnige gitaarlijnen. Snaith speelde alle instrumenten in en liet zich vocaal assisteren door zijn gaste, maar ook partner in crime bij M1NK, Erika Bach. De videoclip is een collagekunstwerk door Smiler Street Art. Gig Economy verschijnt op 31/3 bij het fijne, Nederlandse label Seja Records.

CLAN OF XYMOX

Sinds hun geboorte in hun thuisland Nederland, heeft Clan of Xymox een steeds veranderende, uitdagende en adembenemende sound afgeleverd. Uniek en met een eigen identiteit, brengen ze zo ook hun nieuwe single She uit, bij het label Trisol Music Group. Ook in hun samenwerkingen met andere bands maken ze fijne keuzes, want voor deze single werden er remixesvan de titeltrack gemaakt door niemand minder dan de Turkse minimal postpunkband She Past Away, de Italiaanse darkwavers van Ash Code en het Nederlandse postwave