Home Live ASGEIR, Brussel, Botanique (14/02/20)

ASGEIR, Brussel, Botanique (14/02/20)

by Roel Vandierendonck

Wanneer een bende Ijslandse vikings intieme nummers speelt, weet je dat het goed zit. Asgeir maakte zich de Orangerie in de Botanique te Brussel thuis als het ware hun eigen woonkamer. Het was van begin tot einde een strakke set met bescheiden IJslandse charme. Deden we onze ogen even toe, dan waanden we onszelf in het midden van de ongerepte natuur.

Voor Asgeir tevoorschijn kwam, mochten we nog even luisteren naar Meskerem Mees, een gitariste/singer songwriter uit Gent die samen met celliste een paar rustige nummertjes bracht. Mooie stem, goeie muziek, goed voor op de achtergrond doch niet echt memorabel.

Asgeir maakte zijn beperkte interactie met het publiek ruimschoots goed door nummer na nummer beeldschoon te brengen. De muzikale begeleiding was constant heel clean aanwezig. Ondanks de enorm technische songs, hebben we hen op geen enkele fout kunnen betrappen. Dit gecombineerd met de bloedmooie stem en de naadloze backing vocals zorgden voor een set die warm, koud, melancholisch en fris tegelijkertijd was. Om dan nog maar te zwijgen over de visuele toets die de puntjes op de i zette.

Vooral het nieuwe album Bury The Moon passeerde de revue met onder andere Rattled Snow en living water waarmee we nog enkele weken in ons hoofd zullen zitten. Stuk voor stuk fantastische songs die je doorheen alle kanten van het emotionele spectrum sleuren. Uiteraard kwam ook de hit King and Cross aan bod, hoewel dit in onze oren als minste van de avond klonk.

Na nog enkele bisnummers, nam de band met duidelijke dankbaarheid afscheid van de zaal die nog even bleef applaudisseren en nazinderen. Tot de volgende keer, Asgeir!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More