Home Grensverleggers Uitheems Geduister #53.

Uitheems Geduister #53.

by Nel Mertens

Als een diffuus licht van de opkomende zon tussen donkere gedachten, als een zwarte nevel, drukkend op de verlichte weg naar jouw toekomst, zo is er ook het Uitheems Geduister van deze week, met nieuws van Rue Oberkampf, Ladytron, Peter Yates & Jo Beth Young, Major Voice, Schultz, Bela Goosy, Merciful Nuns, Kiss Of The Whip, Goo Munday en Sjöblom.

RUE OBERKAMPF           

De Duitse minimal-/EBM formatie Rue Oberkampf laceerde deze week hun nieuwe nummer met videoclip bij Es Versucht.

Zo minimalistisch als het nummer start, eindigt het in een psychedelische sound die toch nog steeds opgebouwd is uit minimalklanken. De videoclip werd gecreëerd door de in Brussels wonende Christina Stuhlberger. Het nummer komt terecht op hun nieuwe album Christophe-Philippe, dat digitaal verschijnt op 4 oktober en op lp op 1 december bij Young And Cold Records en kan je nu reeds bestellen via deze link.  

Facebook / Bandcamp

LADYTRON

In februari brachten ze hun zelfgetitelde lp uit, maar reeds daarvoor verwierf het elektrocollectief Ladytron al snel een heuse internationale status met hun vorige release Gravity The Seducer uit 2011. Donkere elektropop horen we ook in Deadzone, één van de nummers van hun laatste album, waarvan deze week een videoclip verscheen. Aanschouw de dodenzone bij een auto-ongeluk… Zangeres Helen Marnie legt uit: “Stel je voor dat je midden in een droom zit en niet in staat bent om te schreeuwen of te bewegen en uiteindelijk niet weet of je dood of levend bent. Dat is de deadzone.”

Facebook / Website

PETER YATES & JO BETH YOUNG

Peter Yates (Fields Of The Nephilim) en  Jo Beth Young (RISE) werkten samen een ep uit: Splinters verschijnt op 27 september en brengt in een progressieve, diep-atmosferische donkere sound vijf tracks, waarvan twee covers. Eentje ervan deelden ze nu al met ons: de Bowie-cover Where Are We Now. In de videoclip krijgen we beelden te zien van de overgrootvader van Young, tijdens een optreden samen met zijn hond Rosie in 1927. Splinters is de eerste ep voor Young en Yates, na de ep van Yates en Delaney (waaraan Young ook meewerkte) en de tweede voor Yates nadat hij ook te horen was op  Black, White, Light, Dark, het laatste album van Evi Vine. En er komt nog want op 18 oktober brengt Young zijn tweede album Stranger uit met Rise.

Bandcamp

MAJOR VOICE

This Lonely Ark is het album dat de Duitse band Major Voice uitbracht deze week. Wat een stem heeft de opera-bas-zanger, waarmee hij tegen een volle sound van gitaren en drums met een flinke vleug operaklanken de teksten neervlijt. Op hun Facebookpagina beschrijven ze hun muziek als metal en rock, maar dit heeft door de bijzondere en melodieuze vocals een hoog gothrockgehalte. This Lonely Ark verscheen bij het label NoCut Entertainment.

Facebook / Website

SCHULTZ

Beeld bij industriële metal beschilderd met ero-fetisjistishe randjes! De Franse band Schultz bracht in mei het album Shot Of Pain uit bij BLC Productions en bracht deze week een videoclip bij de titeltrack uit. In de videoclip lopen twee tegengestelde werelden tegen mekaar aan. Werelden die passen in het Schultz-plaatje: die van de verveling, in beeld gebracht in een te krappe kinderkamer en die van actie, in een ondergrondse club met BDSM-accenten. Daar waar het voeden van pijn, het voeden van het leven is.

Facebook / Bandcamp

BELA GOOSY

Hier is hij weer met een nieuw nummer! De Franse Bela Goosy laat met zijn doorwinterde grafstem horen dat ze niet te lang hoeven te leven, de freaks. De donkerkoude ballade Freaks Should Not Get Old kaderde hij in de videoclip tegen een panorama van bergen.

Facebook / Bandcamp

MERCIFUL NUNS

De Duitse goth-rockband Merciful Nuns bracht deze week hun – wat wellicht de laatste release van hen wordt – ep Black Halo uit bij het label Solar Lodge. Met de vijf nummers voor het verleden én de toekomst nemen ze ons mee met de tracks Black Halo, The Frail, Disorder, The Closure en The Alienist! Op 18/10 kan je hen nog eens live aan het werk zien op het fijne festival Autumn Moon in Hamelen (Duitsland).

Facebook / Website

KISS OF THE WHIP

Met de Delphine Coma Remix van Circle Of Knives, brengt  het Amerikaanse postpunk-/ darkwaveproject Kiss Of The Whip een knappe dansbare track. Tristan Victor laat in deze nieuwe single opnieuw zijn liefde voor atmosferische synths, romantiek en melanholie horen. Eén van de sterke releases van de voorbije week.

Facebook

GOO MUNDAY

De Australische Goo Munday is een etherische kunstenares die haar muziek van het produceren, mixen, bewerken, stylen tot het regisseren van de videolips in handen neemt. Op die manier staat ze garant voor een zelf ontworpen, unieke poppunk-identiteit die vol zit van   esthetische mystiek. Met haar nieuwe single Eyes bracht ze deze week de derde videoclip uit bij haar debuutalbm 9 Lives (Negative Gain Productions). Nog voor het nummer echt start, neemt ze je mee op een spookachtige reis, tot pulserende beats het over nemen. Het verdriet van de maatschappij samengevat in een zeer mooie nummer!

Facebook

SJÖBLOM

Het Zweedse kwartet , geleid door Johan Sjöblom (ook bekend van The Exploiding Boy), bracht sinds 2006 5 albums uit. En daar voegt de postpunkband Sjöblom nu hun ep A Victory Of Love aan toe. De titeltrack er van is een Alphavillecover  van het eerste nummer op hun album Forever Young (1984).De originele sound werd door Sjöblom verrijkt met hun eigen kosmishe sound vol passie en kracht. Second is een volledig nieuw nummer op de ep, verder aangevuld met 4 remixen van nummers die verschenen op hun album 6. Deze nummers werden onder handen genomen door Ash Code, onze Belgische Vive La Fête en Luc Stargazer.

Facebook / Bandcamp

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More