Home Grensverleggers Uitheems Geduister #38.

Uitheems Geduister #38.

by Nel Mertens

We laten het Uitheems Geduister niet verbleken in het licht van het Wave-Gothic-Treffen in Leipzig! Voor de thuisblijvers of voor degenen die op woensdag van de WGT-roes moeten bekomen: het Uitheems Geduister van de voorbije week met nieuws van Ambassador21, Christian Death, Lapis Exilis, She Pleasures Herself, Xtort een knappe The Unquiet Grave 2019-compilatie en een trip-tip over de grens naar het Cold Transmission-festival.

AMBASSADOR 21

Industrialduo Ambassador 21 uit Belarus laat weten dat ze volop aan het werken zijn aan een nieuw album. De studiosessies volgen elkaar op en alle bandleden zijn nauw betrokken in het proces. De knappe poster bij het nummer Heroin, een eerste single die binnenkort zal verschijnen, werd door bevriend kunstenaar Peter Bankov ontworpen en reeds verspreid als teaser. Veel meer geven ze nog niet prijs, dus check regelmatig hun nieuwskanalen!

Facebook / Website                                   

CHRISTIAN DEATH

De legendarische Amerikaanse gothrockband Christian Death doet het nog steeds met hun confronterende houding tegen georganiseerde religie en conventionele moraliteit. Schokkend voor velen, aanbeden door anderen.

Ze brachten net een videoclip uit bij het nummer Forgiven, dat je vindt op hun laatste album The Root Of All Evilution.

En daarmee komen ze binnenkort ook onze richting uit, want je kan ze live aan het werk zien:

14/06 – Baroeg, Rotterdam (NL)
15/06 – Le Garage Créative, Luik
16/06: Club B52, Eernegem

Facebook / Website

LAPIS EXILIS

Het nieuwe, tweede album van de alternatief occulte poprockgroep Lapis Exilis verschijnt op 13 september bij het Solar Lodge label. Een album dat enkel op cd wordt gereleaset.

Op 14 september speelt Lapis Exilis dan ook op Solar Lodge Convention II in de Kulttempel in Oberhausen (DE). Tickets voor dit event koop je aan € 25 via deze link.

Facebook / Website

SHE PLEASURES HERSELF

Bevredigend nieuws uit Lissabon, want daar bracht darkwave-, gothrockband She Pleasures Herself net hun nieuwe album XXX uit bij het label Manic Depressions. Verwacht je, met de eigthies aan inspiratie, opnieuw aan een modern en luxueus geluid tussen de decadentie van punk en fetisj!  Het album is uitgebracht naar aanleiding van hun optreden op WGT dit weekend. Geniet van de elf donkere, opwindende nummers over liefde, dood en verlangen, waaronder ook nummers in samenwerking met Ash Code, Crying Vessel en Bestial Mouths.

Het album is digitaal en op cd verkrijgbaar en later verschijnt het ook op vinyl.

Facebook / Bandcamp

XTORT

Het Nederlands/Duitse industrial, new wave, EBM project van dr Anonymous en dj Koas geeft zijn nieuwe single weg. Xtort kondigt hiermee de komst van een nieuw album Nothing Is Real aan. Je kan de harde, elektronische single Fire gratis downloaden via Bandcamp of Soundcloud.

Nothing Is Real verschijnt op 22 juni. De releaseparty vindt plaats Black Sun Fest in De Bunker in Gemert (NL). Je kan er ook Palais Ideal, Noire Antidote en Martijn Kuijten aan het werk zien.

Facebook

THE UNQUIET GRAVE 2019 – COMPILATION

Met The Unquiet Grave 2019-compilation brengt het Cleopatra Records label een knappe verzameling aan donkere parels voor het graf. Ter ere van de 20ste verjaardag van de eerste The Unquiet Grave is er opnieuw een compilatie met 25 internationale postpunk-, goth-, industriële, darkwave- en experimentele artiesten uit de donkere muziekscene. Het doel van The Unquiet Grave was vooral een verzameling aan te bieden met uitsluitend onbekende, hardwerkende, nieuwe artiesten en hen zo de kans bieden om kennis te maken met een groter publiek. Die originele uitgave uit 1999 gaf jonge bands als Bella Morte, Diary of Dreams, Android Lust en Rhea’s Obsession, om er maar een paar te noemen, een klankbord. The Unquiet Grave 2019 past dezelfde formule toe als het originele volume door 25 artiesten te exposeren die evenveel aandacht verdienen.

Het album verschijnt digitaal op 14 juni en je vindt er nummers terug van The Ink Bats, Social Station, The Sedona Effect, Antidote for Annie, Silver Walks, New Zero God, The Long Losts, Schedule IV, Hypofixx, Lorelei Dreaming, Fear Incorporated, Metamorph, Angel Metro, Abbey Death, The Drowning Season, May May Graves, Red Lokust, Acclimate, Traumabond, ENGRAM, Tragic Impulse, Spider Lilies, RCH IV, Dreamchild en Moss Garten.

Bandcamp / Soundcloud

TRIP-TIP: COLD TRANSMISSION-FESTIVAL

Ze hebben heel wat donkere bands onder hun vleugels en met live-optredens van Crying Vessel, Iamtheshadow feat. Antipole, Silent Runners en Joy/Disaster, organiseert dit Duitse postpunk-, coldwave-, shoegazeplatenlabel ook deze zomer hun Cold Transmission-festival. Blijf na de optredens ook plakken op de aftershow party met Disorder, en met dj-sets door Pete Burns, Kill Shelter en Christian Schaefer van Rule Of Three. Op 13 juli kan je voor een duister feestje dus terecht in Blue Shell in Keulen!

Tickets kan je via deze link bestellen en kosten €22.

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More