Home Grensverleggers Uitheems Geduister #35.

Uitheems Geduister #35.

by Nel Mertens

Hopelijk hebben ook jullie heerlijk geduisterd het voorbije weekend in eigen land of elders… maar tijd voor het Luminous Dash Uitheems Geduister nu! Met nieuws van Bela Goosy, Minuit Machine, Altar De Fey, Lowenhertz, Projekt Ich, Kill Shelter, Buzz Kull, Antipole, M1NK, Ambassador 21 en Zwaremachine.

BELA GOOSY

De Franse Bela Goosy heeft opnieuw een nieuw album uit. In sneltempo lijkt hij om de twee maand een volledig album op te nemen. Het vorige dateert van maart en nu is er dus Phantom Music. In vijftien nummers beschrijft hij de liefde, muziek, eerlijkheid, hoop en pijn in de wereld der geesten.

Het nieuwe album is digitaal te koop en te beluisteren via Bandcamp.

Facebook / Bandcamp

MINUIT MACHINE

De Parijse dames Hélène de Thoury  (Hante) en Amandine Stioui  zijn – na een vrij hels jaar – dolblij hun nieuwe album van Minuit Machine deze week te kunnen presenteren: hun derde lp Infrarouge is er, waarbij elk nummer voor hen een speciale betekenis heeft en een deel van hen is. Het maken van dit album ervoeren ze als een rollercoaster, met een hele lading aan emoties en het enige dat er toe deed voor Minuit Machines was deze met iedereen te kunnen delen.

Het album Infrarouge is verkrijgbaar op cd, op vinyl en in een gelimiteerd aantal op rood /wit transparant vinyl.

Facebook / Bandcamp / Instagram

ALTAR DE FEY

An Anthology Of The Early Years… dat is wat postpunk-/deathrock-/gothrockband Altar De Fey zal brengen met hun aankomende album Original Sin. In de vroege jaren ’80 ontstond deze band in San Francisco in de punkrockgeest van de seventies en namen ze de donkerste elementen van deze anti-cultuur mee naar een steeds dieper, duisterder en volwassener geluid. Experimentele gitaar van het oprichtende lid Kent Cates met de innovatieve tribale drumpartijen van Aleph Kali en Butch Masons spookachtige, confronterende vocalen kenmerkten de sound van Altar De Fey. Maar er werden nooit originele opnames gemaakt voordat dat de band in 1988 ontbonden werd. In 2011 kwam het tot een reünie van Kent en Aleph, die al snel Skot Brown als bassist toevoegden. Aleph schakelde over op live drums en Jake Hout nam de zang over.

Deze unieke compilatie brengt je elf originele songs opgenomen tussen 1984-1986 (demo’s, oefenrecords, live-records). Het album verschijnt in augustus bij het Other Voices Records labels. Er zullen cd’s, lp’s en t-shirts verkrijgbaar zijn, die je via pre-order kan bestellen.

Facebook / Bandcamp

LÖWENHERTZ

Deze keer kiest het elektropopensemble uit Augsburg voor een terugblik op het verleden als onderwerp met hun vers uitgebrachte ep Vierklangdimensionen. Deze nieuwe ep was in vele opzichten een uitdaging. De band wou al lang iets nieuws creëren uit een reeds geschreven verhaal. Wie deze gasten uit Augsburg kent, zal niet verbaasd zijn dat de selectie van de covers die ze maakten, vier geweldige liedjes uit de Duitse popgeschiedenis bevat. Het duo laat opnieuw hun voorliefde voor Duitse composities zien met hun herinterpretaties van Wenn der Mond die Sonne berührt (Hubert Kah), Leuchtturm (Nena), Dreiklangdimensionen (Rheingold) en Elisabeth (Snäp). Fris, modern en zeker niet achterhaald – zo klinken de vier nummers in hun nieuwe pop-mom.

Verder brachten ze ook reeds de singles Golden en Seltsam, die in de niet al te verre toekomst zullen verschijnen op hun nieuwe album Traumfaenger.

De ep Vierklangdimensionen kan je downloaden bij het label Echozone.

Facebook / Website

PROJEKT ICH

Projekt Ich a.k.a. Ulf Müller bracht Thanks uit, zijn elfde single inmiddels van het aankomende debuutalbum By Train Through Countries. Deze keer is Ulf Müller erg blij om aan te kondigen dat hij de vocale steun van Manfred Thomaser en Alex Braun van !Distain kon krijgen.

Thanks gaat over dankjewel zeggen tegen je partner. Een liefdesverklaring. Niets meer, maar zeker ook niets minder. Dankbaar voor zijn/haar aanwezigheid, aandacht, voor het nemen van tijd om naar je te luisteren, om samen te zwijgen, om te lachen, te huilen, om te leven, te rouwen, te argumenteren, voor de emotionaliteit, om je te accepteren zoals je bent…

Thanks kan je beluisteren en downloaden via Bandcamp. Het album By Train Through Countries verschijnt op 27 september 2019 via Echozone.

Facebook

KILL SHELTER

Burning World Records laat twee van de meest duistere en meest emotionele nummers uit het debuutalbum van Kill Shelter Damage verschijnen als een limited edition dubbel A-side single. Beide nummers verkennen het thema van de dood vanuit heel verschillende perspectieven.

In Decay verkent het thema van verlies en de inherente nutteloosheid van het begrip ‘voor altijd’. Over het verdriet en de impact van het verliezen van iemand bij je in de buurt. En dit in een rijke, donkere, door gitaar aangedreven achtergrond.

Bodies vertelt een macaber verhaal dat inspiratie haalt uit de moordzaak The Teacher’s Pet. Dit nummer onderzoekt de donkere kant van de menselijke natuur. Het achtergrondverhaal draait om een ​​verontrustende koude zaak van 37 jaar geleden in Australië, waar de sinistere verdwijning van een jonge moeder is gehuld in een sluier van smerige mysteries en schuldgevoelens. https://www.theaustralian.com.au/the-teachers-pet

Deze single kan je op zwarte, witte, transparante en ossenbloedrode vinyl verkrijgen bij het label Burning World Records.

Facebook / Bandcamp

M1NK

Erika Bach en Barry Snaith (Lola Demo en The Inconsistent Jukebox) van M1NK brachten een nieuwe videoclip uit bij het nummer Psycho Erotic. Deze song verscheen op hun debuutalbum M1NK= em one en kay en is een delicieus gevaarlijk nummer. De video is een hommage aan de klassieke film Peeping Tom van Michael Powell. Ontdek of het ook jou helemaal ontvlamt… Hot and hot!

Facebook / Website

AMBASSADOR 21

Industrialduo Ambassador 21 uit Belarus wil met een nieuwe single Heroin laten weten dat ze  volop aan het werk zijn aan een nieuw album. De studiosessies volgen elkaar op en alle bandleden zijn nauw betrokken bij het proces. De knappe poster bij het nummer Heroin werd door bevriend kunstenaar Peter Bankov ontworpen.

Facebook / Website

ZWAREMACHINE

Minimal Hypnotic Industrial Body Music is waar Zwaremachine om bekend staat. Hoewel hun sound ons niet echt minimal in de oren klinkt. Oersterke sounds sturen ze genadeloos op ons af, deze keer ook met hun nieuwe single Pulse. De track met bijhorende videoclip gaat over de drang om te consumeren, als mantra om de mensheid te kunnen laten overleven.

“Begin bij het begin, voel de pols in je hersenen. Proef alles, proef alles.”

Website / Bandcamp / Facebook

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More