Home Grensverleggers Uitheems Geduister #32.

Uitheems Geduister #32.

by Nel Mertens

En dan ontmoet je een kunstenaar en zijn je dagen plots beschilderd met zwart. Ieder uur in een andere tint. Wees zijn muze, zijn danser, zijn indrukken over schoonheid en laat zijn doek het podium zijn waarop jullie optreden. Maar vooral: laat hem ook dit Uitheems Geduister van deze week lezen! Met nieuws van Minuit Machine, Train To Spain, Bedless Bones, Liquid Land en Absolute Valentine.

MINUIT MACHINE

De Parijse band van Hélène de Thoury (synths) (ook van Hante) en Amandine Stioui (zang en tekst) Minuit Machine brengt steeds donkere elektrowave die ons  als een juweeltje past. Hun derde lp Infrarouge komt er op 13 mei bij het label Synth Religion. In afwachting daarvan kregen we de eerste, nieuwe single DRGS al te horen: minimal synths met opvallend triggerende ritmes en de heerlijk melancholische stem van Amandine, ook in een knappe videoclip gegoten.

Het album Infrarouge kan je reeds via pre-order bestellen. Het verschijnt op cd, op vinyl en in gelimiteerd aantal op rood/wit transparante vinyl.

Facebook / Bandcamp / Instagram

TRAIN TO SPAIN

Train to Spain is een Zweeds duo dat aanstekelijke elektropop maakt. Helena en Jonas kwamen voor het eerst in contact op Facebook in september 2013 en al snel was de band een feit. Hun nummers worden beïnvloed door verschillende bands uit de jaren tachtig, zoals Depeche Mode, Alphaville en Howard Jones, hoewel Helena ook wel van Lana Del Rey en Chvrches houdt. De naam Train to Spain komt eigenlijk van het Human League-nummer The Things That Dreams Are Made Of.

Ze hebben net hun nieuwe single Monsters uit. Een erg luchtig, eenvoudig en toegankelijk elektropopnummertje. Op het randje van… wel oordeel zelf gerust!

Facebook / Website

BEDLESS BONES

Het is het label Cold Transmission dat het nieuws aankondigt: ze hebben Bedless Bones uit Estland onder hun vleugels genomen. Een jonge band die hun debuutalbum net klaar hebben. Hun eerste werk verschijnt deze herfst. Hun nummers kan je binnen de post-darkwave-elektronoir-sfeer situeren. Ga alvast wat van hun nummers ontdekken, een transcendentale, synthetische kwelling en vervoering!

Website / Soundcloud / Bandcamp / Facebook / Instagram

LIQUID LAND

Met zijn soloproject produceert de Portugees Pedro Morcego (Phantom Vision) naarstig voort! Want hij bracht alweer een nieuwe single uit: Veins And Alleys is opnieuw een luguber, donker nummer, met de typerende grafstem van Morcego. Ieder steegje is een ader… Je kan het nummer via Bandcamp beluisteren.

‘I wake up
From a dream of such perfection
To a land of disconnection
The new kingdom of fire
Or just another day’

Facebook

ABSOLUTE VALENTINE

Synthwaveproducer Johan deed zijn muzikale ervaringen op als pianist in het conservatorium tot in extreme metalbands. Tot hij in de jaren ’90 de synths ontdekte, DRIVE Radio en het label Lazerdisc Records oprichtte. Vanuit al die ervaring, steeds met de emotie als inspiratiebron, blinkt hij met Absolute Valentine als één van de beste syntwaveproducers uit. Voor zijn nieuwe album Omega  vond hij inspiratie in cyberpunk manga. In het eerste album Police Heartbreaker is het liefje van Absolute Valentine dood en in Omega gaat hij op zoek naar de dader. Het grote gevecht begint!

Omega is verkrijgbaar op cd en cassette via deze link.

Facebook / Website

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More