Home Grensverleggers Uitheems Geduister #29

Uitheems Geduister #29

by Nel Mertens

Voor dagdromers en nachtkaarsen, voor huwbare lichamen in schok en verliefd uitfladderende vlinders maar vooral voor al diegenen die niet in voornoemde categorieën onder te brengen zijn: het Uitheems Geduister van de week met nieuws van Bela Goosy, Fatal Casualties, Paar en Hante.!

BELA GOOSY

De Fransman achter Bela Goosy lijkt wel nummers uit te ademen. Vorige maand leverde hij ons het album The Decrepit Old Crooner af, hij levert ook met The Bluebeard’s Castle aan hoog tempo nummers af, en deze week

verscheen er van Bela Goosy alweer een nieuw album met vijtien darkwave-, gothic-, postpunknummers die hij de laatste drie maand opnam: Conventions. Opnieuw is  ieder nummer zwaar melancholisch, beladen met de donkerzware stem.

Je kan het album beluisteren  via Bandcamp.
Facebook / Bandcamp

FATAL CASUALTIES

De Zweedse industrial-, EBM-, elektroband Fatal Casualties van Stefan Ljungdahl en Ivan Hirvonen heeft alweer een nieuw nummer (bij het label Seja Records) met prachtige videoclip  klaar: O.N.G. Het is een rustig, donker elektro-nummer.

‘Ik weet niet wat ik wil, ik ken mijn eigen situatie niet. Weet jij het alsjeblieft?’

De video werd samen met de Zweedse kunstenaar Tomas Lacke gemaakt. We zien er een deel van zijn creatieve proces tijdens het creëren van een abstract schilderij bij het nummer O.N.G. Het schilderij heet Mitt rum.

Andere kunstwerken van Tomas Lacke vind je op zijn website.

Facebook / Website

PAAR

Het muziek- en kunstcollectief Paar uit Duitsland gebruikt het sonisch doek van new wave en post punk om hun muzikale visioenen vorm te geven. Daarbij voegen ze moderne elektronische geluiden en wat experimentele punk om een geheel aan beats en synths neer te zetten, met stevige gitaar- en basstructuren en met knappe teksten en zang. Ze brachten net hun nieuwe ep uit, waarvan we het nummer Syn met videoclip te zien krijgen. Een pracht van een nummer: volle, rijke synths, bassen en drums en heerlijk gedurfde female vocals.

Website / Facebook / Bandcamp / Soundcloud / Instagram

HANTE.

Hante. heeft een nieuwe videoclip klaar: het nummer Serre-moi encore vind je op het laatste Hante-album Fierce. Een donkertraag nummer met prachtige tekst waarbij nu ook knappe beelden zijn over dat ogenblik dat je weet dat je elkaar niet meer zal, kan en mag omhelzen. In de hoofdrollen zie je het intiem betraand geknuffel van Caroline Bonarde en Mike Shanti. Het gezichtsharnas dat Hélène De Toury draagt in de clip mag er ook best wezen!

“Serre-moi encore
Que je pleure
Pour de vrai Pour une fois
Serre-moi jusqu’à ce que je ne sente plus mon corps
Serre-moi encore
Fais-moi peur Fais-moi mal
Pour comprendre
Serre-moi plus fort que tout devienne indolore.”

Het album kan je bestellen via Bandcamp.

Facebook

Artwork Uitheems Geduister door Wesley Dewanckel: Facebook / Instagram

De nieuwe videoclip vind je hier: https://youtu.be/_ZTvLJAXB44

h

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More