Home Belgisch VAAL – Fanfare (Sentimental)

VAAL – Fanfare (Sentimental)

by Luminous Dash

Donker, donkerder, donkerst, het lijkt wel het moto van Sentimental. Van bij de eerste tonen begrijpen we waarom deze band een plaatsje kreeg op die eerste mixtape die Sentimental uitbrengt op 19 april. Sentimental is het label van Fenne en Kobe van Whispering Sons. Met Vaal erbij vergroten ze hun vinger in de pap van de postpunk.

Het nummer heet Fanfare. In de bio lezen we dat het nummer verder borduurt op de Vlaamse grijsheid door een sample van de Ledebergse carnavalstoet te verwerken. Die stoet hebben we nooit gezien maar op basis van dit nummer vermoeden we dat die niet veel soeps is. Veel kleur zal die stoet ook niet krijgen met dit nummer, maar wellicht is dat ook de bedoeling. Voor ons is het wat té flets. Dit soort muziek moet ons instant vastgrijpen en meevoeren, maar met dit nummer lukt dat niet. Het vorige nummer heette Knopen en daar werkte het wél. Knopen greep ons direct bij het nekvel sleurde ons mee. Fanfare lijkt in vergelijking met Knopen een lichte aai op de schouder: aangenaam maar direct vergeten.

De Sentimental Mix Tape#1 verschijnt op 19 april. Naast Vaal staan er ook nummers op van onder meer Sunflower, Rumours en Public Psyche (snel zijn is de boodschap want er zijn maar 150 (!) exemplaren).

Je kan de tape bestellen via Bandcamp.

Wout Meganck

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More