Home Belgisch Nieuwe videoclip F.M.R. van Simi Nah

Nieuwe videoclip F.M.R. van Simi Nah

by Nel Mertens

Net voor haar vertrek uit Frankrijk om vrijdag 12 april in Kortrijk haar release- en afscheidsconcert te spelen, krijgen we van Simi Nah nog een knappe videoclip bij het nummer F.M.R..

F.M.R. is er eentje van haar laatste album La Terre est Noire. Met snijdende synths die donkerkil klinken in de strofes, geeft Simi Nah even later fluisterend zwoel, maar melancholisch duister betekenis aan die drie letters F.M.R.  

F.M.R. is hier niet als afkorting gebruikt. Het is een lettercombinatie die, als je ze uitspreekt, fonetisch klinkt als het woord ‘éphémère’: iets dat niet blijft duren. Iets dat aantrekkelijk is, maar naderhand niet zo blijkt. Dingen zoals schoonheid, zoals jeugd, als een drug of die one night stand. Zoals de kick die je hebt als je het podium op stapt. Enorm aantrekkelijk, instant bevredigend, adrenaline gegarandeerd, … maar van te korte duur.

De videoclip is er eentje helemaal in Simi Nah’s stijl: voorbijflitsende beelden van één van haar optredens die transparant simultaan lopen met een lange weg die voorbij snelt, afgewisseld met shots van de stilstaande Simi Nah uit de clip van het nummer Bride in Black (van op het album 5 uit 2012). Met een gelaten gezichtsuitdrukking. In alle schoonheid, zoals altijd.

Om in de sfeer te komen voor het optreden kan je op onze website het laatste interview met Simi-Nah en de review van haar laatste album La Terre Est Noire herlezen.

Koop alvast je tickets voor het tiende verjaardagsfeest van Wool-E-shop op 12 april in De Kreun in Kortrijk via Wilde Westen. Je ziet er niet alleen Simi Nah, die er de relaseshow van haar laatste album La Terre Est Noire en meteen ook haar afscheidsconcert speelt, maar ook Neon Electronics met de releaseshow van het album Apollo.

Facebookevent / Wool-e-shop

Simi-Nah: Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More