Home nieuws Uitheems Geduister #263

Uitheems Geduister #263

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

Laat het Uitheems Geduister van deze week ieder geluid van vallende regendruppels overheersen,  met donkergoed nieuws van Leda Atomica, Night Nail, Jo Carley and The Old Dry Skulls, BlazerJacket, Lords Of Ruin, SINthetik Messiah en Orcus Nullify.

LEDA ATOMICA
We graven even in het verleden, met de Franse cultband Leda Atomica. Leda Atomica werd in de jaren 90 gelanceerd door de creatieve geesten van Phil Spectrum en Nick Zaroff. Hun ongeremde energie en uitgestreken humor brachten hen snel naar de Franse podia, waar ze als support speelden voor bands als The Cramps, Iggy Pop en Bashung.

In 1986 bracht de synthpunkband uit Marseille hun zelfgetitelde album op cassette uit. Yaref Ben Hazim (die heeft gewerkt aan mastering en video’s voor Moodie Black, Barbara Panther, E.D.O., Oto, Chris Conde, Miles Bevier, Geins’t Naït enz.)  kreeg de taak om dit vergeten cultalbum uit een bijzonder gewaagde, donkere en intense scène, te remasteren.

Het album is heruitgegeven door Atypeek Music.

Facebook

NIGHT NAIL
De Berlijnse darkwave band, Night Nail, werd in 2013 opgericht in Los Angeles. Na een verhuis naar Berlijn, bracht Night Nail de albums LA Demons en March To Autumn (2020) uit. Op dit nieuwe album Fates Explained krijgen we moderne postpunk à la She Past Away te horen.

Knappe basriffs in iedere track, het knappe zangbereid van zanger Brandon… gekatapulteerd naar de eightied, maar met een modern vernieuwde complexiteit.

Fates Explained is gemixed en gemastered door Pete Burns van Kill Shelter en is digitaal, op vinyl en op cd verschenen bij Metropolis Records.

Facebook / Bandcamp

JO CARLEY AND THE OLD DRY SKULLS
Weet jij het? Ben je dood, levend, verliefd of gewoon dom? Het is de inleiding van Jo Carley and The Old Dry Skulls nieuwe videoclip bij Little Dead Lovin’. Een speels nummer, vol donkere ironie (misschien zelfs wat sarcasme?), van één van de weinige gothic psychobilly bands, die hier zingt over de creaturen die op kerkhoven huizen.

Met kruidige snaren, speelse ritmes en uitdagende spoken words krijgen we een heerlijk begrafenisfeestje geserveerd!
“A ghost wake up and you say get your little bones out from the grave.”
Heerlijke no nonsens duisernis!

Little Dead Lovin’ is één van de nummers die verscheen het album I’ll Put My Voodoo On You van Jo Carley and The Old Dry Skulls dat in 2022 verscheen.
Je kan hen live aan het werk zien op 18/3/2024 in De Blauwe Kater in Leuven en op 23/3/2024 op Rolmo’s Roots Rocks in Zonhoven.

Website Facebook YouTube Twitter

BLAZERJACKET
De Oekraïense cyberpunkers van BlazerJacket brachten deze week hun tweede ep uit en die is helemaal sci-fi-geïnspireerd.
Het duo gaf hun tweede boorling eenvoudig weg de naam The Second. Sci-fi-cyberpunk is de rode draad, maar dit verklankt zich in verschillende vormen, want elke track bevat stemsamples uit verschillende inspiratiebronnen. In het nummer Dark Side is het Star Wars, in DedSec is het het spel Watchdogs.Game, in Project 2501 is het anime, Ghost in the Shell en in Judgement Day is het Terminator.

Voor de eerste ep schreef Denis Cherryman de nummers. Het materiaal voor The Second is geschreven door het andere bandlid, Hybri.Mod. Deze laatste liggen dan ook dichter bij de modern harde EDM in een mix van industrial met gitaar en synthwave.

The Second is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

LORDS OF RUIN
De term ‘hardrock’ klinkt gedateerd, maar is het allesbehalve als het van Lords Of Ruin komt. De Britse heren zetten met hun tweede single van hun aankomende ep Coda Revival een heel wijze crossoversound neer. Met deze stampende altrocksingle Universal bieden Lord Dox (zang), Lord Steve O (drums), Lord Liam (bas), Lord Stones (gitaar) en Lord Kev (gitaar) heel wat variatie in één track. Hooky riffs, stevige drums en krachtig, heerlijk zangwerk in Stone Sour-stijl!

De band laat alvast dit los over de nieuwe ep: “Deze ep is onze manier om een ​​lijn te trekken onder alles wat we tot nu toe hebben gedaan, terwijl we indicaties achterlaten van wat komen gaat. Dit is niet het einde, maar het is het laatste deel van dit hoofdstuk van Lords of Ruin en een hoogtepunt van waar we sinds onze oprichting aan hebben gewerkt.”

Zin in meer? Hun tweede ep Coda Revival, opvolger van hun debuut ep Ruin Within, verschijnt op 24/11, zal vier tracks bevatten en kan je al voorbestellen.

Facebook

SINTHETIK MESSIAH
SINthetik Messiah, de industrial bas-artiest uit Louisiana (U.S.A), is bekend om zijn creatieve mix van industrial, electro, dance, rock, ambient en pop. Het werk van bezieler Bug Gigabyte, SINthetik Messiah, neemt ons steevast mee naar andere geluidsnaties.

Ook met zijn nieuwe single Der Anfang slaagt hij daarin en brengt hij ons een Een kosmisch Odyssee-verhaal: “Een multidimensionaal wezen begint aan een kosmische odyssee, op zoek naar antwoorden die de grenzen van ruimte en tijd overstijgen. Dit meeslepende nummer duikt diep in de mysteries van het multiversum en nodigt luisteraars uit om de ingewikkelde lagen van het bestaan ​​en bewustzijn te verkennen.”

De track is een illustere toevoeging aan zijn indrukwekkende, toch wel baanbrekende, muzikale portfolio.

Der Anfang werd digitaal uitgebracht bij Plasma Pool Records.

Facebook Bandcamp

ORCUS NULLIFY
Orcus Nullify is voornamelijk een soloproject van multi-instrumentalist Bruce Nullify (tekst, zang, gitaar, bas, toetsen). In de jaren 80 begon hij in de hardcoreband Birth of a New Generation (BONG).

Na bijna 15 jaar muzikale stilte, keert hij terug onder de naam Orcus Nullify. Ondanks zijn jeugd was Bruce gekwetst, had hij mensen pijn zien doen en anderen diep pijn gedaan. Hij zag dat leugens zeer krachtig en kwaadaardig waren, iets dat vernietigd moest worden. Orcus is een mythologische Romeinse god, in het bijzonder de bestraffer van gebroken eden. Orcus Nullify is het wapen dat leugens vernietigt en wraak neemt voor de onderdrukten.

Hij lanceerde net zijn nieuwe album Creatures Of The Wheel waarvoor hij hulp kreeg van Ant Banister (zang, drums) en Leonia Teaneck (tekst).

“Deze nieuwe lp werd beïnvloed door de stroom van duisternis die schaamteloos door de politiek van de Verenigde Staten trok. Dit heeft een bloedrode vloed van wapengeweld, ongelijkheid en culturele oorlogvoering met zich meegebracht.
De ogen van de samenleving zijn gesloten, terwijl ze voor het goed gebrandmerkte neofascisme kiezen. Deze blindheid betekent het verlaten van een regering voor en van haar volk. Er is onverschilligheid en gebrek aan respect tegenover onze medemens. Er is een strijd gaande tussen milieubeleid en hebzucht. Het is een korte, donkere weg die we volgen,” legt een pessimistische Nullify uit.

Die ondertoon zit ook stevig gebed in de tracks op dit album. Het heeft niets meer weg van hardcore, maar brengt beangstigende gothsferen, met theatraal drumwerk en vocalen vol dramatiek.

Creatures Of The Wheel is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More