Home nieuws Uitheems Geduister #244

Uitheems Geduister #244

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

Helledonker is de nacht sinds de energiecrisis. Nog meer duisternis nodig? Het Uitheems Geduister, deze week met nieuws van Hocico, Infinity, Amnesiak, Deadlight Holiday, Brigade Apache, Whispers In The Shadow, Eb & The Deadlights, The Bleak Assembly en Nino Sable.

HOCICO
Al meer dan 20 jaar, blijft het Mexicaanse hardelectro-duo Hocico hoge vaandels zwaaien. Ze hebben een nieuwe single uit en die laat ons bloed razen terwijl we in hoog tempo de beats volgen, onder de rauwe vocals, gedragen door hun flitsend harde industrial-/ aggrotechgeluid.

A Symphony of Rage laat ons de trance der woede beleven. Een gevoel waarin je verzwolgen wordt en er maar één weg is: recht op je doel af! Zelfverzekerd poppen de ritmes dan ook op, in wat men van ons gerust een modern excentrieke symfonie mag noemen!

Wil je Hocico live aan het werk zien? Dat kan op 25/8 op W-festival in Oostende.

A Symphony of Rage is digitaal verschenen bij Out Of Line Music.

Facebook / Website / Spotify

INFINITY
Het zevende album van de Nederlandse blackmetalband Infinity is een feit! Na bijna zes jaar stilte.

Op The Untamed Hunger worden we met 6 nummers verzwolgen in een angstaanjagend sterk geluid. De combinatie van melodieus, furieus gitaarwerk, donderende baslijnen, beukend harde drums en raspend rauwe zang, met realistisch natuurlijke geluiden zoals kabbelend water, het gehuil van honden, wolven of hyena’s, menselijke oerschreeuwen… versterken de beklemmende echtheid, terwijl de riffs rond je oren zoeven als brandende racewagens.

Vanaf de eerste noten die je hoort, ga je regelrecht terug naar het midden van de jaren 90, toen de Zweedse melodieuze blackmetal in opkomst was.

The Untamed Hunger is digitaal, op cd en op vinyl verschenen bij Immortal Frost Productions.

Facebook / Bandcamp

AMNESIAK
In 2020 startten Grace Wilson (zang) en Francesco Fonte (muziek) hun Britse alternatieve (goth)rockproject Amnesiak. Voor hun nieuwste ep werkten ze samen met Matthew Setzer (Skinny Puppy) en Mark Gemini Thwaite (Peter Murphy) op gitaar en bas en nemen ze ons mee op reis naar hun gotische rijk waar muziek emotie ontmoet en het sublieme het surrealistische ontmoet. Huiveringwekkend en meeslepend, met uitzonderlijke zang van Wilson en extravagante muzikale arrangementen!

Wil je de band ontdekken? Begin dat met hun debuutsingle Worms Of The Mind, die voorzien is van een griezelige video van de bekroonde korte horrorfilmmaker Matt Sears.

Deze ep is digitaal en op cd verschenen en zal fans van Chelsea Wolf, Knifeplay, Portishead, The Soft Moon en Cocteau Twins wel kunnen bekoren.

Facebook / Bandcamp

DEADLIGHT HOLIDAY
Voor hun nieuwe track Full Of Hate, putte de Amerikaanse industrialrockband Deadlight Holiday uit woede en isolatie. Wat hen dat opleverde? Een nummer waarmee ze de verstikkende gevoelens van woede en isolatie konden capteren. Gevoelens die ons overspoelen en ons vaak een gevoel van opsluiting geven. Bovendien doet het nummer dat binnen de negentig seconden!

De teksten bevatten elementen van nihilisme en angst en schetsen een rauw beeld van wanhoop.
Het doel van het nummer was vooral het omzetten van die negatieve energie naar een gedeelde ervaring, waarbij luisteraars eraan worden herinnerd dat dit nummer een weerspiegeling is van een verleden dat velen van ons delen.

“Hoewel we graag de slechte paden proberen te vergeten die we ooit in het leven hebben genomen, is het een stap die uiteindelijk leidt tot de vrede en het geluk die komen wanneer je besluit de cyclus te doorbreken”, laat de band weten.

Een knap staaltje crossover van metal, rock en industrial, waarin op bijzondere wijze rap en zang wordt afgewisseld!

Full Of Hate is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

BRIGADE APACHE
Een nieuw electro-/ postpunkproject uit Frankrijk bereikte onze oren! Brigade Apache heeft net zijn eerste album Firefly uit en tekent met 11 tracks een psychedelisch universum. De dik verzadigde lagen elektronica en scherpe breaks van JM Vasse staan daarbij in mooi contrast met de bijna verhalende zang van Delphine Rivals. Het geheel klinkt filmisch. Duister en agressief. En moeilijk te classificeren met schurende en wilde space-opera, synthwave, acid new beat, electro clash en postpunk.

Firefly is digitaal en op vinyl verschenen.

Facebook

WHISPERS IN THE SHADOW
Onheilspellende soundscapes openen de track, die meteen warm donker losbarst met gitaar, drums en een diepe baslijn. De jacht in Oostenrijk klinkt op zijn schoonst, want Whispers In The Shadow laat met The Haunting een derde track horen uit hun aankomende nieuwe album Ghosts.

“The only living, breathing thing in here is me
Silent as it can be
Walking on uneasy ground
My pounding heart the only sound
On the lookout; what needs to be found”

Een prachtige track, waarin de zang van Dayour ons beetneemt. “Let’s get haunted!”

Eentje die we misschien al live te horen krijgen op 25/7, want dan spelen Whispers In The Shadow op Amphi Festival in het Duitse Keulen.

A Haunting is digitaal beschikbaar en verschijnt op 25/8 op het nieuwe album Ghosts, dat je al kan voorbestellen bij het label Solar Lodge.

(Her)lees hier alvast onze review van het laatste album van Whispers In The Shadow en ons interview met bezieler Ashley Dayour.

Facebook Bandcamp Website YouTube

EB & THE DEADLIGHTS
Uit Belfast, in het noorden van Ierland, kregen we een portie shockrock alla NiN, Rob Zombie en Alice Cooper van de vrij nieuwe band Eb & The Deadlights. De opkomende, duistere heren hebben zojuist hun single Hollow Eyes uitgebracht, met een bijhorende knappe clip.

Deze meeslepende track is ook terug te vinden op hun pas verschenen eerste album Echoes Of A Dreamless Life, dat hun debuut-ep Still See Ghosts opvolgt.

Facebook

THE BLEAK ASSEMBLY
Het studioproject The Bleak Assembly werd opgericht in juli 2022 door Michael Smith (instrumenten) en Kimberly (zang, ook bij Bow Ever Down). Twee weken na de oprichting werd al hun eerste ep We Became Strangers, onthuld, waar nu de ep Strangers Among Strangers op volgde.

Het doel van deze ep, zegt Smith, was om “een ander geluid te proberen. Bands lijken na een tijdje vastgeroest in een bepaalde geluid, dus als dat ons zou overkomen… Ik wilde ons openstellen voor een meer elektronisch geluid om ons in de toekomst meer ruimte te geven.”

Dat resulteerde in een meeslepende verkenning van schaduw en licht. Met zes tracks doorboort Strangers Among Strangers de duisternis en verkent thema’s als wraak, nihilisme en kwetsbare introspectie. En dat in een sonisch kader met stuwende beats, pijnlijke gitaren, angstaanjagende synthesizers en betoverende zang die een vrij complex geluid creëren.

Met Strangers Among Strangers verlegt The Bleak Assembly de grenzen van darkwave en postpunk, waarbij huilende gitaren, elektronische texturen en provocerende teksten samensmelten tot een geluid dat even verfrissend als meedogenloos is.

Strangers Among Strangers is nu digitaal beschikbaar.

Facebook Bandcamp

NINO SABLE
Een turende synthlijn en bonzende drums nemen ons helemaal mee in de nieuwe track van Nino Sable (Aeyon Sable).
Nihils Ballad is één van zijn meest duistere nummers en benadrukt de nihilistische betekenis van het leven. In traag lome sferen, toornt hij ons mee naar de diepte, met fluisterend mystieke, rauwe vocalen.

Nihils Ballad is digitaal verschenen.

Bandcamp Facebook  Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More