Home nieuws Uitheems Geduister #241

Uitheems Geduister #241

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel Facebook Instagram

Hou je gelukkige leven gerust in balans met wat duisternis! Geluk zou zijn betekenis zonder verdriet verliezen. Het Uitheems Geduister, deze week met nieuws van Neon Insect, Servant, Verderbnis, Antania, Sardonic Witchery, Héia, The Scars In Pneuma en Hädangången.

NEON INSECT
Neon Insect is het pseudoniem van Nils Sinatsch, Duitse muzikant en producer, gespecialiseerd in industrial, electro en cyberpunk. Hij bracht verschillende conceptalbums uit, waaronder Glitches en New Moscow Underground. Zijn muziek lijkt vaak te baden in een fictieve, Orwelliaanse sfeer. Naast muziek produceert Sinatsch ook video’s en beeldende kunst die zijn artistieke stijl versterken.

“You’re the victim of your sins
All my implants will take over.”

Neon Insect is terug met een nieuwe single als deel van zijn dystopische verhaal. Goed doordachte industrial vermengd met electro en glitch. Deze nieuwste single Implant gaat verder waar de vorige van stijl en verhaal ophielden. Met referenties naar het verleden, maar de blik op de toekomst gericht. De angstaanjagende verzen worden gecombineerd met een stuwende beat, vervormde synths en gruizige zang, waardoor een sfeer van onbehagen en intensiteit ontstaat.

Facebook Bandcamp

SERVANT
Op 7 juli brengt de Duitse blackmetalband Servant hun woeste tweede album, Aetas Ascensus, uit. In negen nieuwe, explosieve nummers zullen we hun ​​meesterlijke mix van woede, melodie en diepe emotie kunnen horen. De teksten draaien vaak rond religie, met een duidelijke focus op zelfkennis. Het album is politiek geladen en bevat verhalen van keizers en koningen die, bezwijkend voor de waanzin, hun eigen ondergang en de vernietiging van hun rijk in gang hebben gezet.

Met hun pas uitgebrachte videosingle To Crown A Beast lichten ze alvast een tipje van hun loodzware sluier. Dreigend, fel en wild!

Aetas Ascensus verschijnt op 7 juli digitaal en op cd en later dit jaar ook op vinyl bij MMD Records. Je kan het album alvast voorbestellen.

Facebook

VERDERBNIS
Alleen al omwille van de naam, hoort Verderbnis thuis in dit Uitheems Geduister. Daarnaast is het één van de betere, nieuw opkomende, melodische blackmetalbands.
De heren uit Kassel (DE) hebben net getekend bij de labels Black Sunset en MDD en hebben een debuutalbum dat er deze herfst zit aan te komen.

In de enkele singles op YouTube horen we alvast een sterke combinatie van delicaat melodieus gitaarwerk en rauwe, brute muzikale wreedheid met onvergeeflijke riffs.

Facebook

ANTANIA
Het Amerikaanse doom basduo Antania liet zich voor hun debuut inspireren door ‘true crime’.
Op hun eerste album Lividity mixen ze hun doomy basgeluid met acid metal. Langzaam en zwaar klinken de nummers die geschreven zijn op basis van waargebeurde misdaadverhalen. Elk nummer vertegenwoordigt een waargebeurd verhaal over moord en geweld.

Dr. Luna, de muzikale maestro van het duo, creëert het zware geluid,uitsluitend met synthesizers en gitaarvervormingspedalen en frontvrouw Kali Mortem laat de nieuwe nummers binnenkomen met brute vocalen!

Lividity is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

SARDONIC WITCHERY & HÉIA
Sardonic Witchery
en Héia storten zich de afgrond in en sleuren hun luisteraars mee, met hun krachtige splitalbum Ordeal Of The Abyss. Beide bands leveren hier een meedogenloze blackmetalsound af.

Sardonic Witchery, afkomstig uit Portugal, laat hun unieke geluid horen met nummers als Fetichização Infernal, Mulher Escarlate, Sangue Sadico en Rei Vampiro. De band, geleid door King Demogorgon, nam hun tracks op in drie verschillende studio’s.

Héia, met leden Mistico, Satanas en Flavio Mmephisto, dragen donkere en krachtige nummers bij zoals Intro, The Precipice Between The Phenomenal And Noumenal, The Veil Of Darkness, The Cult Of Death en The Supreme Manifestation Of The Black Flame. Deze nummers weerspiegelen de toewijding van de band aan hun vak en hun niet-aflatende trouw aan de koning van de dood, Qayin Coronatus.

Ordeal Of The Abyss is digitaal verschenen, maar ook op cassette bij Total Därkness Propaganda en op cd bij Sutsircitna Productions. Een must-have voor fans van Darkthrone, Celtic Frost, Venom, Bathory, Motorhead, Immortal, Maniac Butcher en Judas Iscariot.

Sardonic Witchery: Bandcamp / Facebook
Heia: Bandcamp / Facebook

THE SCARS IN PNEUMA
Het Italiaanse trio The Scars In Pneuma brengt een nieuwe portie melodische blackmetal. Binnenkort verschijnt hun derde release, de ep Woebegone, Raised By Wolves, Als opvolger van hun debuut The Path Of Seven Sorrows en de split-ep met Ogen, The Eerie Chronicles.

Ze laten alvast een voorsmaakje horen met One With The Boars. Genre-tartend, met angstaanjagende akoestische intermezzo’s, klinkt deze melodieuze metal griezelig en doomy. Het klinkt energiek en dynamisch, maar bezorgt ons tegelijk ook kippenvel!

Woebegone, Raised By Wolves verschijnt op 30 juni digitaal en in beperkte oplage op tape bij Deadwoods Productions.

Facebook

HÄDANGÅNGEN
Dat slechts één man, behoorlijk wat louterend schoon lawaai kan maken, bewijst de Zweed Vindsval (die we ook kennen van Mara), die met zijn solo metalproject Hädangången (overlijden) net de ep Likfärd (doodsreizen) uitbracht.

Rauw, maar ook old school, atmosferisch en hard, lijkt hij toch sterk in verbinding te staan met het natuurlijke qua sound. Misschien schuilt daarin ook het geheim van de kracht van de vele Scandinavische kwalitatieve metalbands? De connectie met het primitieve Scandinavische landschap.

Op basis van thema’s als frustratie, dood, natuur, wedergeboorte, trots, eer, verlatenheid en leegte, horen we 5 meeslepend melancholische metaltracks.

Likfärd is digitaal en op cd verschenen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More