Home nieuws Uitheems Geduister #231

Uitheems Geduister #231

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook Instagram

Genoeg van ronddraaiende wielen of gewoon niet getriggerd door De Ronde? Dan is het tijd voor het Uitheems Geduister, deze week met nieuws van Je t’ Aime, Anathematise, The Noise In Silence, Arrogant Destruktor, Evilcult, Metamorph en Nature Of Wires.

JE T’AIME
De postpunkers Je t’Aime uit Parijs, brachten net een nieuw nummer met videoclip uit. In Elbow Beach worden we met de vraag “Is weglopen altijd de beste beslissing als je met een onoverkomelijk probleem wordt geconfronteerd?” bestookt. Het trio zet met deze single zijn verhaal van geweldige verliezer, slechte minnaar, slechte echtgenoot en slechte vader voort. Ontsnappen en vertrekken is de enige oplossing…, bekeken door de ogen van de dochter alvast…

Snijdende gitaren, pompende baslijn en een stevige heartbeatdrum… Met deze uitdagende zanglijn is dit deze week alvast onze favoriete nieuwe track!

Facebook Bandcamp

ANATHEMATISE
In 2018 werd in China de underground metalact Anathematise  opgericht. Hier (bij ons in huis toch) onbekend, maar ginds ook wel gekend onder de naam Dugu (毒蠱). Het vijftal combineert thema’s van Shaw Brothers-films met agressieve death-/ thrashmetal. In 2019 brachten 89 (zang), TormentoRx (gitaar), IronfingerHo (gitaar), Darren (bas) en Speed Scum Dog (drums) een verzamelalbum, Nausea Skeleton Abyss, met al hun demo’s uit. Een echt debuutalbum liet op zich wachten, tot nu.
De tracks op Bizarre Tales From The Past And The Future zijn voorzien van zware baslijnen, nog zwaardere drums en heerlijke riffs. De venijnig, bijtende vocalen zorgen voor een heel eigen stempel.

Bizarre Tales From The Past And The Future is digitaal en op cd verschenen bij Awakening Records en is er eentje die fans van Opprobrium, Massacra, Morbid Saint en Possessed wellicht wel zullen appreciëren.

Bandcamp

THE NOISE IN SILENCE
Magnus Karmark en Kim Holm verenigen zich al enkele jaren onder de naam The Noise In Silence, als 2 wonderkinderen als het op experimentele industrial aankomt. En dat laten ze opnieuw horen in hun pas verschenen nummer Ressurection Restart.

Heerlijk complex gelaagde ritmes bouwen op, onder de druk van een aanzwellende donkere drone op de achtergrond. Af en toe wordt er een kil woord gedropt in stilte, veraf. Terwijl de ritmes machinaal verder tikken. In het midden van de trak komt er een rustmoment met lichtere soundeffecten, die even later weer in het steeds donker wordende, dystopisch aanvoelende klankenschilderij vervloeien.

Ressurection Restart is digitaal verschenen en zal terug te vinden zijn op het nieuwe The Noise In Silence-album dat in oktober verschijnt.

Facebook Bandcamp

ARROGANT DESTRUKTOR
Het Britse Arrogant Destruktor is terug met een nieuw album vol black metal-chaos. Ze zijn nog steeds stevig geworteld in de old school sound, maar met een natuurlijke progressie in hun stijl. Written In Blood From The Blade is een helse verzameling chaotische, metaalachtige waanzin. Een mystiek en giftig black metal-spervuur met razensnelle riffs en drums die de beestachtige vocalen vooruitstuwen.

Written In Blood From The Blade is digitaal en op cd verschenen bij Awakening Records.

Facebook / Bandcamp

EVILCULT
Op hun net verschenen tweede album The Devil Is Always Looking For Souls kwam het Braziliaanse Evilcult tot een perfecte mix van speedmetal, first wave black metal, traditionele heavy metal en old school trashmetal. Ze wandelen dus vrij veilig tussen verschillende stijlen, maar dat levert net een sterke dynamiek op in hun geluid.

Het powertrio laat een meer galopperende bas horen, met krachtige gitaarriffs – wellicht geleid door Satan – en verwoestende percussie. De zang is krachtiger dan ooit. We horen inspiratie van klassieke, oudere metalbands als Slayer, Destruction, Sodom, Venom, Bathory, maar ook wat vleugjes Merciful Fate, Running Wild, Razor, Iron Maiden en Judas Priest.

Met slecht 1 thema – het antichristendom – gebruiken ze satanische beelden om de samenleving te provoceren en te choqueren. Die samenleving, die tot op de dag van vandaag erop staat te geloven, te onderwerpen en hun leven te verspillen op basis van de legendes van een valse en zielige god.

The Devil Is Always Looking For Souls is digitaal verschenen bij Awakening Records.

Facebook

METAMORPH
Margot Day was al sterk verankerd in de New Yorkse undergroundmuziekscene van de jaren 80 toen ze in 1987 frontvrouw was van de legendarische gothband The Plague met hun album Naraka.

De gothpopband Metamorph werd pas in 2016 opgericht door zangeres/heks Day nadat ze een wonderbaarlijke genezing had ondergaan en zich geroepen voelde om meer muziek te maken.

De band schijnt nu doorheen de schaduwen, met hun nieuwe single, Witchlit. “Witchlit is een lied van gebroken harten, van misbruik, macht, tweelingzielen en het verlangen naar liefde. Als niets zinvol is in het licht, zoeken we in de donkerste nachten. Laten we door ons verdriet heen schijnen, door onze schaduwen, door deze dystopische chaos waarin we leven. Samen kunnen we de donkerste uithoeken van de planeet verlichten.”, vertelt de band.

Een prachtig nummer met extravagante zanglijn!

Het is één van de nummers die zullen verschijnen op hun lp, die in het najaar verschijnt en is digitaal verschenen bij Cleopatra Recording.

Facebook

NATURE OF WIRES
De volgende grote release die we van Nature Of Wires mogen verwachten, is Trees: een ambient-album. Niet de gewoonlijke beats die we kennen van het project.

Semper In Animis Nostris is de tweede track die we te horen krijgen als voorsmaakje uit dat album. Een magisch warm nummer dat ‘voor altijd in ons hart’ betekenet. Nature Of Wires-bezieler Gary Watts schreef het met zijn vriendin Kath en haar baby Otis in gedachten: “Kath verloor op tragische wijze haar strijd tegen onoverkomelijk verdriet in oktober 2022, als gevolg van het overlijden van Otis op slechts 1 dag oud 7 maanden eerder. Kath was mooi van binnen en van buiten, zoals weerspiegeld in de toon van dit instrumentale nummer, dat ook getint is met verdriet.”

Semper In Animis Nostris is digitaal verschenen. Het album  Trees verschijnt op 28/4 en je kan het reeds voorbestellen. Alle winst van het album zal worden gedoneerd aan sands.org.uk, een liefdadigheidsinstelling die is opgericht om het leven van baby’s te redden en nabestaanden te ondersteunen.

Bandcamp / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More