Home LiveFoto's NEL & J.P. Brugge, De Kelk (01/04/2023)

NEL & J.P. Brugge, De Kelk (01/04/2023)

by Johan Vanparys

Nel Mertens en JP De Brabander kennen elkaar al lang, van op de dansvloer of van voor het podium. Nel is gepassioneerd door poëzie en heeft reeds twee dichtbundels gepubliceerd, terwijl JP al jaren actief is in de muziekindustrie als muzikant en producer.

Na een eerdere, zeer succesvolle samenwerking voor de band This Can Hurt, hebben Nel en JP besloten om hun krachten te bundelen en samen te werken.

Hun gedeelde passie voor muziek en poëzie heeft geleid tot een unieke mix van punk en poëzie, waarmee ze nu op het podium staan. Hun creatieve drive is hoog en ze werken in een snel tempo aan punk-poëtische nummers, die anders klinken dan de gangbare muziek.

Ze maken gebruik van pittige en soms grauwe elektronische beats om de poëtische teksten kracht bij te zetten. Die teksten zijn gebaseerd op het dagelijkse leven en de absurde kanten ervan.

Ook in de Kelk was het weer een feestje en ook deze keer kon het het publiek niet blijven stilstaan. Nel gooit haar woorden het publiek in, terwijl JP de baslijnen naadloos liet samensmelten met de elektronische muziek en het geheel voortstuwde.

Je kan Nel & JP live aan het werk zien op:

06/04 – De Bunker, Gemert (NL)
17/05 – De Moester, Gent, duo-optreden met Vincent

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More