Home Grensverleggers Uitheems Geduister #137

Uitheems Geduister #137

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Donkere vragen leiden vaak tot de meest kleurrijke antwoorden. Zolang je ze maar zelf vindt. Antwoorden kunnen wij niet bieden, maar wél muziek uit het Uitheems Geduister van deze week met nieuws van Mortiis, Clan Of Xymox, Unknowndivide, Melting Rust Opera & Anne Clark, O’Keefe Music Foundation & Rammstein, Tusky, Seth, Borgne, Sordide, Nature Of Wires & Machina X en Night Nail.

MORTIIS
We mogen deze einzelgänger gerust de pionier van dungeon synth noemen. Mortiis vult onze collectie aan met zijn release Transmissions From The Western Walls Of Time. Geen nieuw werk, maar een live-opname uit 1997. Toch een uitzonderlijk werk om in huis te halen, want in de jaren 90 deed hij slechts enkele optredens. Het gaat om de show van 12/11/1997 in het – ondertussen gesloten – Transmission Theatre in San Fransisco. De opnames werden gemaakt door een onbekende, die een videocamera of cassetterecorder de zaal binnensmokkelde.
Transmissions From The Western Walls Of Time is digitaal, op cd, in beperkte oplage op zwarte vinyl en in een zeer gelimiteerde oplage op zilveren vinyl (reeds uitverkocht) verschenen. Bij de lp’s hoort ook een poster op A2-formaat.

Facebook / Website