Home nieuws Uitheems Geduister #135

Uitheems Geduister #135

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Als rode rozeblaadjes dwarrelen, bloeit ook de zwarte variant in het Uitheems Geduister van deze week met nieuws van Cold Cave, Tom Morello, Pussy Riot, Lord Of The Lost, Kabbel, In The Absence Of Words, Candélabre, Black Angel, 80s Express, Pamirt, New Haunts, Instinct Primal en Nino Sable.

COLD CAVE
Prayer From Nowhere is zijn revivalsong, laat bezieler Wes Eisold van Cold Cave weten: “Geschreven in volle overgave om me van mezelf te redden. Ik ben gezegend door een vloek en aan de bodem geketend, op zoek naar de liefde die ik niet kan geven. Het is niet gemakkelijk voor mij geweest. Amy Lee heeft mijn leven gered en ik hou van haar.” Een sterke coldwave track uit het diepst van een donkere ziel… en die klinkt nagenoeg esthetisch perfect binnen het genre.

Prayer From Nowhere is één van de tracks van het nieuwe album Fate In Seven Lessons, dat verschijnt op 11 juni en je nu reeds kan voorbestellen.

Facebook

TOM MORELLO & PUSSY RIOTT
Twee niet onbesproken namen slaan de handen in mekaar. Tom Morello scheerde meteen hoge toppen bij Rage Against The Machine en van de Russische Riotband werden enkele bandleden gevangengenomen na een