Home Grensverleggers Uitheems Geduister #121

Uitheems Geduister #121

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Als de kooi te klein lijkt, verruim dan de grenzen in je hoofd. Vrees de sluipende duisternis in je brein, maar omhels ieder Uitheems Geduister van deze week met nieuws van Then Comes Silence, Schemer Heer, Brigitte Handley, Costume, Black Angel, A Projection, Cindergarden, Dark Sarah, 3 dreAms neVer Dreamt, Batavia en Victoria K.

THEN COMES SILENCE
Nieuws uit Stockholm, want het gothviertal van Then Comes Silence, toont een nieuwe videoclip bij In Your Name, het nummer waarin je Nicklas Stenemo van Kite als gastvocalist hoort. De track verscheen op het laatste album van Then Comes Silence, The Machine, dat in maart 2020 verscheen (Metropolis/Obllivion SPV). The world needs a deep and profound detoxing.”

“De wereld heeft een diepgaande detox nodig. Despoten en populisten vergiftigen en verdraaien elk woord in hun voordeel. Disharmonie, lockdowns en restricties spelen onze hoofden parten. Door de andere kant idioten te noemen, wordt het alleen maar erger. Een houding die verdeeldheid zaait, zal de gedachten van mensen niet veranderen. Laten we er niet alleen op hopen, laten we werken aan een beter nieuw jaar”, geeft de Zweedse band mee.

Facebook / Website

SCHEMER HEER
Voor de bombastische blackmetal-, dungeonsynthsound, die Nederlander Mories (Maurice De Jong) neerzet met zijn project Schemer Heer, kan hij rekenen op zijn erkende ervaring bij bands als Gnaw Their Tongues, Seirom, Aderlating, Cloak of Altering en De Magia Veterum. Inspiratie vindt hij in horrorsoundtracks en dat klinkt ook