Home Grensverleggers Uitheems Geduister #115

Uitheems Geduister #115

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Monochrone schaduwpartijen lichten op met het fonkelend Uitheems Geduister van deze week met nieuws van Exponentia, The Magik Way, Soft Riot, Biomechanimal, Nysrok Infernalien, Lüt, October Burns Black, Costume, Alien Vampires, Pouppee Fabrikk, Ludovico Technique, Selfishadows, Einstürzende Neubauten, Elle Noir, The Devil & The Universe, NNHM en een compilatie voor Claus & Kurt van Leaether Strip en een aankomend livestreamconcert van Internal Bleeding.

EXPONENTIA
Ludovic Dhenry (FR) heeft met Exponentia een indroef gothalbum uit. Tränen Des Leidens doet af en toe denken aan Lacrimosa, vooral dan omwille van de verhalende stem van Dhenry. De minimalistische duistere toetsen en snaren worden knap gecombineerd met alternatieve rockgitaren en drums. Maar het zijn vooral de klassieke instrumenten van het symfonische orkest die hier ook de sfeer zetten: violen, viola’s, cello’s, fluiten, hobo’s, klarinetten, hoorns, trompetten, trombones, tuba’s, piano, harmonium, orgel en een koortje schellen niet op dit album, maar duiken af en toe op. Soms onderdanig aan Ludovics gezang, soms theatraal de bovenhand nemend… Een album waarin somberheid in alle rust over je heen dreigt te dalen en je helemaal inpakt tot je in dat tranendal verdrinkt!

Facebook / Bandcamp

THE MAGIK WAY
Voor wie zich af en toe wentelt in ritualistische occulte muziek alla Ulver, Agallogh, Devil Doll en Badalamenti, heeft de Italiaanse duistere cultband The Magik Way het nieuwe albu