Home nieuws Uitheems Geduister #102

Uitheems Geduister #102

by Nel Mertens
Artwork door Wesley Dewanckel
Facebook / Instagram

Wanneer de week zich vult met hittebestendige duivels en bevroren engelen, komt het Uitheems Geduister van deze week warm en welkom, met nieuws van Mary, Sevit, Blind Delon, Goethes Erben, Nero Bellum, Shad Shadows, Fatal Casualties, Decomposition ∆Σ☾⑥mp⑥s!†!⑥▽, Vonder, Selofan en Suffering For Kisses.

MARY
Traagdruppelende, zwarte tranen in een enorm mooie, melodramatische, nieuwe release van Mary, uit Toronto (USA), want wie wil leven wil niet doodgaan voordat hij sterft. Met de nodige emotionaliteit, breekbaarheid, maar ook theatrale elementen brengt Mary hun pas verschenen album Die Before Death en tracht de evolutie te beschrijven tijdens de zoektocht naar het ware zelf. Gefilterd door een stoffige en donkere lens die lichtfragmenten laat schijnen. In een sfeer die ook de Sisters Of Mercy en The Cure weten neer te zetten, met scherpe synths, hoekige melodieën en borrelende bas.

Die Before Death is digitaal  en op cd verschenen bij het label Cold Transmission Music.

Bandcamp / Facebook / Website

SEVIT
De bedachtzaamheid in de synthlijnen, de gedrevenheid in de postpunkritmes die ons vrijwel meteen laten dansen en de stem die vrijheid uitzingt: de nieuwe single Love