Home Belgisch Tilia Ember presenteert debuutalbum in vijf Mechelse woonkamers

Tilia Ember presenteert debuutalbum in vijf Mechelse woonkamers

by Mark Van Mullem

In juli 2023 verschijnt het eerste volwaardige album van singer-songwriter Tilia Ember, né Laura Vanden Heede, die je vast ook kent als één van de vurige dames van The Bonnie Blues, of van haar vroegere nom de plume Jonna. De Crimi Clowns-theme song Too Bad was trouwens ook van Laura’s hand. Maar nu is er dus Tilia Ember. In plaats van een klassiek releaseconcert te organiseren in een zaal of café, verloot de Mechelse zangeres vijf gratis huiskamerconcerten in Mechelen en haar deelgemeenten. Mechelaars krijgen dus de eer de nieuwe muziek voor ’t eerst live te horen.

De concertdata worden in samenspraak met de winnende huiskamers vastgelegd, tussen juli 2023 en juli 2024. Wie zijn huiskamer of tuin ter beschikking wil stellen, en dan ook andere muziekliefhebbers uitnodigt, kan zeker meedingen. Ook verenigingen, jeugdhuizen en, waarom niet, woonzorgcentra kunnen deelnemen, “Zolang het concert maar kan plaatsvinden in een kleinschalige, gezellige sfeer”, luidt het.

Belangrijke voorwaarde om deel te nemen is wel dat je in Mechelen woont of gevestigd bent. Vanaf nu tot en met 5 juni 2023 kunnen inwoners van Mechelen en deelgemeenten zich inschrijven via lauravandenheede.com/win

Foto © Hans Gaston

“Ik vind huiskamerconcerten een unieke sfeer hebben, het contact met je publiek is veel intiemer en persoonlijker. Toen ik plannen maakte voor een eerste album, wou ik er meteen iets sociaals aan koppelen: mensen letterlijk dichter bij elkaar brengen, ze laten verbroederen, met mijn muziek als sociale lijm”, aldus Laura Vanden Heede. Dus besloot de zangeres vijf huiskamerconcerten weg te schenken, bij wijze van release-party. “Inschrijven doe je via mijn site. Op 9 juni worden vijf namen getrokken, zij winnen een huiskamerconcert. De winnaars worden door mij persoonlijk verwittigd”, aldus Vanden Heede.

Voor het project kan Vanden Heede rekenen op financiële steun van Stad Mechelen. Daarnaast krijgt elke winnaar als dank een gratis bon van koffiebar Mimi. “Ik ben enorm blij dat ik deze kans krijg. Het project kan maar slagen als mensen hun deur letterlijk voor mij openstellen. Of je nu vijf man kan uitnodigen of dertig, elke ruimte kan een leuke concertplek worden. Ik reken op de goodwill van de Mechelaar en kijk reikhalzend uit naar de optredens!”

Over dat debuutalbum van Tilia Ember later vast meer, noteer alvast dat je dat vanaf juli 2023 kan beluisteren op alle gekende digitale streamingplatforms.

Mechelse melomanen die mee willen dingen voor een uniek huiskamerconcert van Tilia Ember, vinden alle informatie en voorwaarden op lauravandenheede.com/win.

Succes!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More