Home Belgisch The Rats cureren een avondje Boomtown én brengen een nieuwe single uit

The Rats cureren een avondje Boomtown én brengen een nieuwe single uit

by Nel Mertens

Het gaat goed met de Gentse postpunkers van The Rats. En dat is omdat Emile Dekeyser (zang), Gilles Menu (gitaar), Sander Dewispelaere (gitaar), Michiel Van Maele (bas) en Gilles Dierickx (drums) het ook gewoon goed doén.

Hun releasetempo ligt zowat even hoog als het ritme waarmee ze door hun livesets razen. Dat benadrukken ze – een maand na Last Chance Saloonmet hun nieuwe single Disco To Disco.

De track is een tweede teaser uit hun debuutep die er binnenkort aan zit te komen. En toch horen we (gelukkig maar?!?) géén discosound, maar krijgen we vuile postpunk met heel wat garagerockelementen, die smerig glamoureus glanst!

Snerpend repetitieve gitaren nemen ons mee doorheen Disco To Disco, dat gestart wordt met een slepend ritme. Wat een opbouw zit er in dit nummer! De laagjes die gaandeweg toegevoegd worden, worden steeds sterker. De haakse drums zorgen voor een intense spanning met de riffs, waartegen Emile de tekst poneert. Het refrein zit vol weerbarstige energie. Explosief sterk.

Disco, punk, postpunk, metal… alles kan! En dat is ook de naam van het podium waarvoor The Rats curator zijn. Onder de noemer “The Rats invite…” mochten ze namelijk de line-up van het Alles Kan Podium op maandag 22 juli bepalen op Boomtown tijdens de Gentse Feesten. Ze nodigden de lokale hardcorepunkbands Dad Magic en Sicko uit. Vlak voor de headliner Millionaire aantreedt op het hoofdpodium sluiten The Rats die dag zelf het Alles Kan Podium af.

Op 9 augustus kan je hen ook aan het werk zien op Zeverrock in Zevergem.

Disco To Disco kan je digitaal beluisteren en verschijnt op vrijdag 13 september op hun gelijknamige debuutep. Wedden dat die dag voor een keertje geluk brengt? Lang leve de Gentse Ratten!

Instagram / Facebook / Bandcamp / VI.BE / TikTok / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More