Home nieuws STOEMP! maakt Brussel opnieuw onveilig

STOEMP! maakt Brussel opnieuw onveilig

by Björn Comhaire

Stoemp! duikt opnieuw de Brusselse cafés in voor een reeks caféconcerten.

Van het centrum tot de buitenwijken: wie op muzikale ontdekkingstocht wil gaan kan zich nu verdiepen in de gloednieuwe Stoemp!-kalender. In petto deze editie: een divers programma, een muzikale uitwisseling over de grenzen van de hoofdstad heen, take-overs door collectieven, Brusselse collabs en meer. Daarbovenop gaat VI.BE, steunpunt voor artiest en muzieksector en de organisatie achter Stoemp!, voor de tweede keer op zoek naar jonge organisatoren die hun eigen concertavond in elkaar willen boksen.

Dit voorjaar heeft de Stoemp!-affiche voor ieder wat wils. Op donderdag 13 april trappen singer-songwriters Sherman (solo) en Noonzy de nieuwe Stoemp!-reeks af in Merlo. De hiphopenergiebom SPACEBABYMADCHA palmt donderdag 20 april Bonnefooi in.

Op dinsdag 25 april maakt het RITCS Café zich op voor twee singer-songwriters: De Nieuwe Lichting-winnaar Isaac Roux en Amina. Donderdag 27 april stelt het gloednieuwe collectief Ovision een Stoemp!-avond samen vol jong Brussels dj-talent in de gloednieuwe Stoemp!-locatie Zinnema, in hartje Anderlecht. Op de line-up: Rachad, $iCA en Blacksapho.

Woensdag 3 mei kunnen liefhebbers van het Nederlandstalige genre terecht in Monk voor Johannes Is Zijn Naam, het project van voormalig The Van Jets-frontman Johannes Verschaeve. Dinsdag 9 mei staat DEEWEE-act Movulango op het podium van KFK Hope. Ook op donderdag 11 mei staat een elektronische avond op het programma in de Beursschouwburg: Youniss pakt er uit met z’n straffe elektronica en visuals, en ook singer-songwriter Lazzaro treedt op.

BROES, winnaar van de Flanders Folk Awards, komt op donderdag 18 mei naar Archipel voor een avond vol trad muziek.

Op vrijdag 19 mei is het opnieuw de beurt aan een Brussels collectief: Musique d’Ascenseur presenteert er de pop van Noa Lee (solo) en jazz van HYPERCONTENT! in verscholen parel L’Estaminet, in samenwerking met Muzik1030. Vrijdag 26 mei staat een avond in samenwerking met Brussels Jazz Weekend gepland in GC Pianofabriek. Uwase én Simba – het experimenteel popproject van Schntzl drummer Casper Van De Velde – verzorgen de tunes.

Net zoals bij vorige reeks gaat Stoemp! on tour voor een muzikale uitwisseling met een levendige muzikale scene. Op donderdag 1 juni is Brugge de place to be: Sound Track laureaat Bobbi Lu brengt er haar betoverende electropop, en ook Knip Uw Haar en Nykolaes & Daniël Paul staan op het podium van de Snuffel. Deze reeks afsluiten doet Stoemp! erg stevig in Brussels Beer Project, met de Brusselse punk/indierock van Frankie en Tuvalu.

WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More