Home Singles PROTOMARTYR – Make Way (V2 RECORDS/ DOMINO)

PROTOMARTYR – Make Way (V2 RECORDS/ DOMINO)

by Bert Geurts

Sinds hun debutalbum No Passion All Technique uit 2012 weet het Detroitse Protomartyr een unieke stempel te drukken op heel de postpunkscene van het laatste decennium. Vooral het contrast tussen de rauwe muzikale uitspattingen en de slepende, politiek-poëtische parlando’s van zanger Joe Casey blijken een prikkelende uitdaging voor menig internationaal muziekrecensent.

Photo credit: Trevor Naud

In juni brengen ze hun zesde album Formal Growth In The Desert uit. De opnames gebeurden in de Sonic Ranch in Tornillo, Texas, waar Casey inspiratie vond in de dualiteit van de woestijn waar niets lijkt te gebeuren en de persoonlijke, emotionele hectiek uit zijn thuisstad Detroit.

Deze tweestrijd wordt al snel duidelijk op hun eerste single Make Way waarin de slome, tristesse intro zijn verwerking van verlies beschrijft: “Welcome to the haunted earth // The living after life // Where we chose to forget // the years of the Hungry Knife”. Maar ondanks de dubieuze beslissingen in de wereld rondom ons, zoekt Casey naar ruimte en begrip om door te gaan in het leven.

Trevor Naud regisseerde de bijhorende videoclip en geeft ons zowel een bevreemdend, zwaarmoedig gevoel maar ook een hoopvol lichtje in de duisternis. De beelden zijn hierbij een prachtige aanvulling voor deze gekrenkte verhalenverteller.

We kijken er in ieder geval naar uit om in juni hun vruchtbare parels uit de woestijn te beluisteren.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More