Home nieuwsSPOTIFY Luminous Belge

Luminous Belge

by Pieter Walcarius

De muziekgoden zijn ons deze week opnieuw gunstig gezind. Eclectische donderwolken die openbarsten in onze Luminious Belge Spotify lijst. De nieuwe muziekpareltjes van deze week komen van Boshaard, Go March, Brik Tu-Tok, Mementa Ft. Amos en Umm.

De muziek die de heren van Boshaard maken, verwijst afwisselend naar Nils Frahm, Poltrock, GoGo Penguin en Grandbrothers. Ze slagen erin om bij elke song een bepaalde sfeer te creëren die je gans het nummer meesleept. Wayfarer is daar een mooi voorbeeld van en bij Nuthatcher krijg je het gevoel dat er iets tot leven zal komen.
Onze favoriet op de plaat is Fuisce waarin Toon en Dominique hun klasse laten zien. Het lijkt of alle vorige nummers hier samenkomen en versmolten worden tot een één geheel wat leidt tot een magistraal nummer!

Geluiden van een stoomboot lijken wel de intro van Stampede. Eens de stoomboot is verdwenen, krijgen we een stevige danstrack van formaat. Wat een aanstekelijke groove zet Go March hier neer! Op dit nummer kan je onmogelijk stilzitten.

Wie is de Badass? Hij volgt je overal en toont geen enkel teken van zwakte. Is het iemand anders, ben je het zelf of bestaat deze mysterieuze figuur alleen in je verbeelding? Absurde beschouwingen over imago en zelfbeeld, normaliteit en psychopathie… het zijn vaste thema’s bij Brik Tu-Tok. Het gebruik van voorgeprogrammeerde drumgeluiden uit een doosje en gedetunede synthgeluiden geven het nummer een donker jaren 80 tintje en ook het kleurenpalet van de – alweer knotsgekke – videoclip doet erg retro aan.

Delusion van Mementa Ft. Amos is wat ons betreft een schot in de roos, wat een indrukwekkende sound zet Kyran hier neer! Met zo’n debuutsingle weet Mementa onze aandacht te trekken. Wij zijn benieuwd wat Fierens nog meer in petto heeft voor ons.

We krijgen kippenvel bij het beluisteren van Libra van UMM. De intro met de overstuurde bas, zet ons eerst op het verkeerde been want daarna valt de bas weg en krijgen we de mooie stem van Daelemans die wordt begeleid door een subtiele gitaar en percussie. Vervolgens valt de bas terug in en krijgen we engelen zang waarna de bas terug in overdrive gaat en we mooie tempo wissels krijgen in een jazzy Joni Mitchell-vibe.

Veel luisterplezier!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More